top of page

Ha a csillagjegyek klipek lennének - Földes jegyek



Elérkeztünk az utolsó csoportunkhoz, amit a földes jegyek vagy föld jegyek testesítenek meg. Bevallom, szuper volt szétbontani ezt a sok-sok horoszkópot négy bejegyzésbe, de lehet nem csinálnám újra, csak ha valami extra hosszú írás lenne. Sok visszajelzést kaptam, hogy mennyire eltaláltam a bizonyos jegyeket, úgyhogy remélem ez a negyedik is éppen annyira találó lesz. Viszont pont a végére egy olyan csoportot hagytam, amiről kollektívan nem sokat tudok, mert kevés közeli barátom/ismerősöm tartozik bele. Vagy tudatalatt, vagy tudatosan, de valahogy a földesekkel kevésbé találom meg a közös hangot, úgyhogy erősen utána kellett néznem a tulajdonságaiknak.


Ami biztos, hogy egy régi barátnőm, pár barátom, a húgom és A barátom is ide tartozik. Mindegyikőjök egy kicsit földhözragadt, realista, precíz, sikerorientált, összeszedett ember, akiket nehéz csak úgy eltántorítani a céljuktól. Iszonyatosan tudnak küzdeni, strapabíróak, állhatatosak és kitartóak. Ők nem hisznek semmiben, csak amit megtapasztaltak, de nem mondható rájuk, hogy ne lennének picit nyitottak az alternatív dolgok felé. Minden érdekli őket, ami tanulás, és általában elég jól is szerepelnek az oktatásban. Hát nem tudom milyen zenét tudok párosítani melléjük, hiszen mégis csak komoly emberekről beszélünk.


Bakok

Britney Spears - Work B**ch


Nekem azonnal ez a szám jutott eszembe, mert ha munkáról van szó, akkor a bakok képesek nagyon komolyan odatenni magukat. Talán utálják a munkájukat, a kollégákat, a főnit, de mégis mindig időben ott vannak, ha kell, akkor vállalják a túlórát, és egy kicsit sem akarnak valamit félvállról venni. Bárcsak kicsit tudnék bak lenni, sok problémám megoldódna. Mindezek mellett én elég merevnek gondolom őket, bár humoruk van és jó is (inkább a férfiaknak), azért nem egyszerű velük lazulni. Mindig bennük lesz az a pont, ami után már nem tudnak felengedni. Introvertáltak a legtöbben, vagy legalábbis szeretnek egyedül lenni.


Demi Lovato - Stone Cold


Szerintem a bakok nagyon sokszor hajlamosak Jégkirálynőt játszani. Valahogy alapból nincs meg bennük az a bolondság, mint ami egy vízöntőben vagy ikrekben, de ez nem is csoda, hiszen két totál más típusról beszélünk. Szerelemben is képesek nagyon ridegek lenni, vagy kicsit unalmasak is akár, egyszerűen én magam nagyon nehezen tudom elképzelni őket romantikus környezetben. Ők nem ilyenek. Bár ezt nőknél tapasztalom, mert érdekes módon a bakok számomra az egyetlenek, ahol férfiak és nők között éles ellentét van csomó dologban. Például a férfi bakok tök lazák és szórakoztatóak. Valaki tud erre magyarázatot adni?


Rudimental - These Days feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen


Ez a szám kicsit azért emlékeztet a bakokra, mert ők máshogy állnak az elmúláshoz. Ők nem csinálnak ebből akkora drámát, mint mondjuk a vizes jegyek, egyszerűen elfogadják a tényeket. Ahogy a szövegben is benne van, talán egyszer képesek még barátok lenni a másikkal, de most elváltak útjaik, nincs dolguk egymással. Ha szerelem, ha barátság, ha más, ők tovább tudnak lépni kis időn belül, és ezt a tulajdonságukat nagyon becsülöm. Köze lehet ahhoz, hogy mindenben a logikát keresik, ezért feleslegesen nem szeretnek érzelmeskedni, így amit lehet, rövidre zárnak. Ha eldöntik, hogy valaminek vége, akkor vége, nincs még egy esély. Könnyebb is így mindenkinek, bárcsak én is tudnék néha így lépni.


Bikák


Katy Perry - Bon Appétit (Official) ft. Migos


Egyik videóban ezt tették a bikákhoz, és true. Tudom, hogy a bikák utálják, hogy mindig a kajával jövünk, de imádnak enni, sőt egyenesen zabálni. Egész álló nap képesek falatozni, és szeretik, ha partnerükre találnak másokban. Szerintem ez nem rossz tulajdonság, én tökre aranyosnak gondolom amellett, hogy a mértéket érdemes szem előtt tartani. Hajrá, én tök szivesen elmegyek veletek kajálni, ha úgy van!


Cardi B - Money


Szerintem a bikák szeretik a pénzt. Ez a szám is tükrözi a bikák anyagiasságát, azt, hogy mennyire imádnak költeni, de jól költeni. Mert míg a skorpiók és vízöntők szorják a pénzt, addig a bikák okosan befektetnek, és megkétszerezik a bevételüket. Jó módban is élnek, mindig van mit a tejbe aprítani. Nagyon érdekes, de bika ismerősöm nagyon nagyon kevés van, ezért sokat nem tudok róluk még egy dolgon kívül.


Robin Thicke - Blurred Lines ft. T.I., Pharrell


Nos. Szerintem a bika srácokban van valami nagyon vonzó. Nem tudom megmagyarázni. Ők magabiztosak, titokzatosak, amolyan bad guyok. Nem oroszláni szinteken, mert náluk inkább nagyobb a füst, mint a láng, a bikák tényleg tudnak rosszak lenni. Úgyhogy lányok, óvakodjatok tőlük. Persze nem mindenkiii, de sokuk elég problémás. A nők viszont iszonyat idegesítőek szerintem. Nem tudom miért, de egy bika nő egyszerűen olyan felszínes, pesszimista és negatív, azonnal lehúzza a környezetét. Nyilván itt sem mindenki, de túlságosan igaz rájuk, hogy minden lében kanál.


Szüzek


Bűbáj - Munka dal


Elnézést, muszáj kivételt tennem és egy mese dalt beillesztenem ide, mert egy szűzről az az első gondolata mindenkinek, hogy baromira imád takarítani. Mindenhol élére van fordítva minden, semmi nincs elől hagyva, egy porszem sem maradhat a polcokon. Azért nyilván megjegyzi, hogy más is igazán takaríthatna, de ha mégis megteszik mások, utánuk megy a porszívóval azonnal, mert senki nem olyan jó, mint ők. Minden egyes kurva héten ki van nyalva minden, és olyan nincs, hogy nincs rend. Néha persze lázadnak és két napig nem teszik a helyére a dolgaikat, de ennyi a max. Imádom.


Eminem - Rap God


A szüzek nagyon kritikusak. Igazából ők egy ideális világot szeretnének teremteni, ahol mindenki jó, mindenki etikusan jár el, és persze senki sem bűnöz. Valahogy iszonyat jó érzékük van ahhoz, hogy kiszúrják a másik hiányosságát, és szóvá is teszik azt. Persze nem a szemedbe, mert ahhoz túl kedvesek, de ha kell, akkor oda tudnak csapni. Én már megfejtettem, nem azért ilyenek, mert annyira negatívak lennének, csak törkednek a jóra és a szépre, és nem nagyon értik meg, ha a többi ember bűnöz valamiben. Azt mondják leszarják, de belül nagyon emészti őket az igazságérzetük. Pont ezért nagyon szuper védelmezők, mindig segítenek az elesetteken. Ja miért Rap God? Mert Eminem nagyon jól oda tud szúrni mindenkinek, full jogosan persze:D


Beyoncé - Halo


A szüzek nagy királynője Beyoncé, aki maga is szűz, ordít róla. A nő mindig toppon van, mindig iszonyat szexi, hangja kifogásolhatatlan, minden amihez nyúl arannyá változik, egyszerűen hibátlan. A szüzek is kicsit ilyen benyomást keltenek, mint akik nem képesek vétkezni. Persze hogy is ne tudnának, csak nagyon jól rejtegetik a nehézségeiket. Mindenki inkább a jót látja belőlük, közben meg hatalmas viharok tombolnak bennük. Én imádom bennük, hogy iszonyat viccesek és jó fejek, de nagyon nehéz velük, mert túl szigorúak és realisták. Ha egyszer eldöntenek valamit, akkor senki nem képes őket meggyőzni, ezért nagyon jó főnökök.


Szóval ez volt az uccsó csoport, remélem hasonlóan hasznosnak véltétek ezt a bejegyzést is. Nekem picit nehezebb volt megírnom, mert például a bakokról és bikákról keveset tudok, de főleg a bikák okoztak fejtörést. Még lesz pár horoszkópos összeállítás, de már nem ennyire részletesen, mint ebben a négy írásban. Említettem a horoszkóp képletet, érdemes lenne ránéznetek, aszcendens és hold sokat dobhat rajta:D



bottom of page