top of page

Ha a csillagjegyek klipek lennének - Tüzes jegyek



Először is boldogságos szülinapot az én drága kos jegyű barátnőimnek! Cirka egy hét múlva ünneplitek ezt a különleges napot, de a kos season már javában elért minket. Kissé hála Istennek, mert a halakban lévő retrográd merkúr eleve agyamra megy, és ha már még ott tartózkodik egy kicsit, legalább a kos energiák enyhítsék már ezt a szenvedést. Előző bejegyzésemben foglalkoztam a víz jegyűekkel, vagyis a halakkal, rákokkal, skorpiókkal, és most egy szintén intenzív, érzelemdús trió kerül porondra, a kosok, oroszlánok és nyilasok.


Mit tudunk ezekről a jegyekről? Nos azt biztosan, hogy baromi intenzívek. Ki így, ki úgy, de az biztos, hogy azonnal észre lehet venni őket, amint belépnek egy szobába. A kosok a temperamentumuk miatt olyan kiemelkedőek, az oroszlánok a nagyzolásuk miatt, a nyilasok pedig a lazaságukkal tűnnek ki a tömegből. Szerintem izgalmas bejegyzés következik, mert közülük van egy jegy, akiket iszonyatosan imádok, egy akiket nehezen tudok elviselni, és egy, akikkel még ismerkedem. Let's go bitches!


Kosok


Cardi B - Bodak Yellow


Kicsi kellett hozzá, hogy skorpióba tegyem, de úgy éreztem a szám és klip intenzitása miatt inkább kos lesz belőle. A kosok szókimondóak, egy percig sem leplezik, ha rohadtul az idegeikre mész, és olyan oltást rád ver két perc alatt, hogy másnapig a wc-ben sírsz. Mindemelett azért van szerethető oldaluk is, erről később. Ez a szám hasonlóan odamondós, brutál boss ladys, földbe döngölős. Imádoom. Cardi B összes száma jöhetett volna ide. A kosok szerintem alapvetően 200-as vérnyomással kelnek és fekszenek, kis dolog is képes brutál dührohamot generálni, nyugodtan elhihetitek, kb 10 kos vesz körül.


Charli XCX -Boys


Fu gyerekek. A kosok állandóan a másik nemmel vannak elfoglalva, de nagyon profin csinálják, mert képesek előadni a hős szerelmest, míg melletted van még három a talomban. Nyilván kos legjobb barátnőkkel mi más is lehetne a téma, mint a fiúk, és minden vonzata. Engem nem zavar, mert imádom azt a fanatizmust, amivel hajtják őket, de azért van egy pont, amikor már picit túl intenzív ez a tevékenység. Csábítás, kaland, játszmák, kiborulások és nagy egymásra találások, egy kos nővel és férfivel kicsit sem unalmas az élet.

Hailee Steinfeld - Most Girls

A kosok végtelenül törődőek és odaadóak. Nem véletlen a legjobb barátnőim közül kettő kos, illetve még egy nagyon közeli barátom is. Aztán a családtagokat nem is említem. Írtam korábban, de általában én kiszúrom a kosokat, mert velük extra jól ki tudok jönni, és hamar kiderül egy szimpatikus idegenről, hogy ebben a jegyben született. A Most Girls is kicsit erről a Sisterhood érzésről szól, mindig mikor hallgatom azt a benyomást kelti bennem, hogy mi nők mind egyek vagyunk. Ugyan ezt érzem a barátnőimmel, nincs olyan, hogy valaki túlszárnyalja a másikat, mindenki egyenlő. Sok jegy baromi uralkodó és elnyomó, de a kosok nem, ők a fél karukat adnák érted. Ha legjobb barátnőt keresel, keress egy kost:DD (vagy vízöntőt, de róluk később!)


Oroszlánok



Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX


Végtelenül ambivalens kapcsolatom van az oroszlánokkal. Míg a halakkal egyszerűen nem értem meg magam, addig őket csak egyszerűen nem értem ámblokk. Az oroszlánok imádnak szerepelni, kitűnni, feltűnni, nekik a világ egy hatalmas vörös szőnyeg. Ők azok, akiket azonnal kiszúrsz, mert mindennel henceg, illegeti magát, kihívó és végtelenül jól néz ki. Hát mi mást választhattam, mint ez a számot?:DDD Persze nem akarok egy utolsó bunkónak tűnni, de talán a kevesebb több is lehetne. Érdekes, mert aszcendensként nem ennyire intenzívek, vagy csak már bemesélem magamnak, hogy antipatikusak bármit tesznek:( Na jó, a családomban van pár oroszlán, és annnyira nem vészes a helyzet, de szerintem mindenki tud említeni egy oroszlánt, akivel soha a büdös életben nem lesz örök barát.



Nicki Minaj - Anaconda


Elnézést minden oroszlántól, aki gyűlöli ezt a számot, de... :DDDDDD Az oroszlánok értenek a csábításhoz, hiszen mondani szokás, hogy az állatvilág királyai, és igazából egyet tudok érteni. Mármint ha azt nézzük, hogy általában extrán adnak magukra, jól néznek ki, magabiztosak, tudják mit akarnak, és legfőképpen KIT akarnak, akkor nem igazán jellemző rájuk a kudarc. Persze hatalmas drámák övezik a szerelmi életüket, de talán a tüzességük miatt, ami a többi jegyről szintén elmondható.


Ariana Grande - break up with your girlfriend, i'm bored


Sajnálom, ez most egy belsős gag lesz, és mindenféle kommentár nélkül annyit írnék ide, hogy az oroszlánok értenek ahhoz, hogyan érjék el amit akarnak, és mindenki vakon van, ha nem veszi észre ezt:DDD Sok rosszat lehet mondani az oroszlánokra, de például azt becsülöm bennük, hogy ennyire magabiztosak és öntudatosak. Mondjuk lehet leplezik a belső feszültségüket ezzel, de általában elég szikla szilárdan állnak a kihívásokhoz, és nehéz őket megtörni. Az összes jegy közül ők azok, akiket a legnehezebb megsérteni, általában nekik az élet egy nagy mozi, amiben ők a dívák.


Nyilasok


David Guetta Feat. Kid Cudi - Memories


Nem azért mondom, de a nyilasok tudnak mulatni. Bevallom kevés nyilas ismerősöm van, de ha az életemet nézzük akkor volt és van három olyan nyilas, aki nagy hatással volt és van is rám. Közülük kettővel már nem tartom a kapcsolatot, de egy nagyon kedves barátnőm szintén ebben a jegyben született és imádom. Ahogyan a szám is, ők is kb úgy állnak mindenhez, hogy megcsinálják, beleállnak mindenbe, aztán ha koppannak és rossz élmény lesz belőle, akkor legalább tanulnak valamit. Szerintem iszonyat lazák, és ezért irtó jól ki lehet jönni velük. A humoruk brutál:D


Lana Del Rey - Born To Die


A nyilasokban van egy kis keserédesség. Amellett, hogy baromi lazák és viccesek, nagyon sértődékenyek és könnyű őket megbántani. Azt vettem észre, hogy könnyen leplezik a fájdalmakat és csak a nagyon közeli embereknek nyílnak meg annyira, hogy esetleg egy kis segítséggel feldolgozhassák őket, de általában egyedül bírkóznak meg mindennel. Nem a mártírkodós fajták, de ha egyszer leülnénk beszélgetni a nyilasokkal, akkor megdöbbenve vennénk észre mennyi minden van bennük. A Born to die egy számomra nagyon kedves szám, mert pont ez a keserédesség van benne, amit én tapasztaltam ezen jegy szülötteiben. Értitek valamennyire?


Paramore: Hard Times


Szerettem volna egy olyan klipet tenni uccsóra, ami picit visszaadja a nyilasok művésziességét. A színes és kalandos fantáziát, az odaadást a képzőművészet iránt. Bár a vízöntők vetekednek a nyilasokkal, de szerintem a kreativitás nem áll messze ettől a jegytől sem, és a Paramore Hard Times videója pontosan jól tükrözi azt, amire ki szerettem volna térni. A hangulata is ilyen kis pozitív, pörgős, és ha a megfelelő nyilas klipet akarom mutatni, akkor ez lenne az. Sokan nem értik őket, néha én sem, de nem azért, mert távol áll tőlem a személyiségük, csak ők nem egyvalamilyenek. Ők így meghatározhatatlanok, és talán ezért is olyan izgalmasak:D


Ez volt a második összeállításom a témában, remélem hasonlóan hasznosnak gondoltátok. Kitalálhattátok, hogy a kosokkal jövök ki a legjobban, az oroszlánokkal iszonyat nehezen, és a nyilasokat meg még tanulom. Persze minden jegy lehet kivétel, sok függ az aszcendenstől, a Holdtól, Vénusztól, Marstól, de ha le akarjuk csupaszítani az egészet, akkor szerintem találó a kis bejegyzésem.



bottom of page