top of page

Ha a csillagjegyek klipek lennének - Vizes jegyek



Tegnap böngészgettem a youtube-on, és elém került egy összeállítás, amiben a jegyekhez videókat párosítottak, és bevallom iszonyatosan megtetszett. Nagyon sokatok olvasta el az előző horoszkópos bejegyzésemet, úgyhogy most egy újabb gyöngyszemmel készültem. Először a vizes jegyeket mutatom be, hiszen magam is ide tartozom, ha a napomat nézzük. Természetesen lehet, hogy olykor nyers, szarkasztikus, vagy fanatikus leszek, de mivel egy képlet sok elemből áll, ne vegye senki magára, ha rosszat mondok egy-egy jegyről. Nyilván ezek ki vannak sarkítva és vannak kivételek, úgyhogy csak élvezzétek ezt a remek összeállítást, és mindenképp tudassátok velem, ha eltaláltam valamit.


Vizes jegyek a halak, rák és skorpió. Mi végtelenül érzékenyek és ezáltal sértődékenyek vagyunk, sokkal fontosabb számunkra a lelki és mentális egészség tanulmányozása, szeretjük, ha körülvesz a család és a barátok, és olykor eléggé szélsőségesen reagálunk bizonyos eseményekre. Én azt szoktam mondani (tapasztalataim által), hogy a halak a zodiákus mártírjai, a rákok a tipik tyúkanyók, a skorpiók meg a végzet asszonyai. Fontos megvizsgálnunk az aszcendenst, a holdat, meg kb az összes bolygónkat, de ha nem akarunk belemenni jobban, akkor csak beszéljünk a basic horoszkópunkról.


Halak


Demi Lovato - Skyscraper


Demi Lovato klipjével a halak érzékenységét szerettem volna illusztrálni. Nekem van két nagyon kedves barátnőm, akik halak, de őszintén szólva nehezen jövök ki rajtuk kívül más halakkal. Ez szerintem azért van így, mert nekem néha túl szörszálhasogatóak, és nem igazán veszik észre magukat. Képesek mindenkit rossznak látni, csak éppen magukat nem. Mindenki kegyetlen, ostoba, hülye, csak ők nem. Nyilván nagyon érzelmes és kedves emberek, de hosszabb távon szerintem nehéz őket elviselni. Depresszívek, nagyon sokszor akadnak ki bagatell dolgokon, nem igazán tudják elengedni magukat. Tudnék példát hozni ennek cáfolására, mert mint mondtam van egy nagyon jó barátnőm, aki halak, de neki van egy oroszlán aszcendense, ami sokat javít rajta. Ez a Demi Lovato szám pont olyan szenvedős és mártírkodós, mint ők.


Tove Lo - Habits


Szerintem a halakban van egy kis önpusztítási hajlam. Ezt ne úgy értsétek, hogy az összes fel akarja vágni az ereit, de ha valami rossz esemény hatására magukba roskadnak, akkor iszonyatosan nehéz őket kiszedni onnan. Tényleg képesek időtlen időkön át keseregni, és ha egyszer felállnak belőle, akkor azt tudatni akarják a nagy világgal. Hát nem tudom, a kevesebb néha több. Tove Lo - Habits c. száma kicsit ezt érzékelteti, azt a belső háborút, ami képes bennük zajlani.


Coldplay - Paradise


A halak híresek a kreativitásukról és arról, hogy bármilyen munkát bízzanak rájuk, lelkiismeretesen végzik el azt. Szerintem kevés közülük a léhűtő, mindig mozgásban vannak és mindig kezükbe veszik az eseményeket. Bár tényleg túlzásba tudják vinni a kesergést, remekül felhasználják a negatív tapasztalatokat is, így mint a főnix madár, újra szárnyalhatnak. Sok kreatív szakember halak, ezért tényleg nem csodálkozom eme jegy tulajdonságain.


Rákok


Kygo - Happy now


Ebben a klipben minden benne van, ami jellemzi a rákokat. A család, az utazás, a kalandok kúlcsszavaik, persze sok más jellemző mellett a családorientáltság és a kalandozási vágy az elsődleges tulajdonságaik. Nem sok rák ismerősöm van, de aki igen, az tuti imád kirándulni és külföldre látogatni. Nekem ez a klip az egyik kedvencem, mert egyrészt tökéletesen átadja ezt a bennsőséges hangulatot, ami a családot jellemzi, másrészt brutál szép helyeket mutat be, ami talán vágyat ébreszt rák társaim szívében egy kis triphez.


Lukas Graham - 7 years


Egy újabb választás, amiben a család, a személyes fejlődés és egyéni történet van reflektor fényben. Szerintem a rákok kifejezetten érzékenyek a saját útjukra, sokuk nem a legkönnyebb életet választotta születésük előtt, és csak a személyiségük nyújtotta szeretet vezérli őket az úton. Szerintem nagyon sokra viszik, nagyon sok bakancslistás pontjukat pipálják ki, és ezért mindenképpen megérdemlik a tiszteletet.


Ed Sheeran - Photograph


Ez a klip is tipik rák, és mikor felhozta az ajánlott lista, akkor tudtam, hogy eeeeez, ez lesz az. Amúgy szerintem ez egy nagyon megható szám és videó is, és a rákokról köztudott, hogy nagyon kis érzelmesek. Máshogy, mint a halak és skorpiók, mert míg a halak inkább a negatív események miatt borulnak ki és sírnak végeláthatatlanul, addig a rákok inkább akkor itatják az egereket, ha a szerettük nem úgy viselkedik, ahogyan elvárnák. Tehát azt mondom ezzel, hogy ők tényleg nem szoktak negatív gondolatok miatt maguk ellen menni, de ha más nem veszi fel jól a rezgéseiket, akkor világvége van.


Skorpiók



Taylor Swift - Look what you made me do


Hááát, nem tudom tudnék-e megfelelőbb videót találni a saját jegyemhez, mint Taylor Swift ezen művét. Én nem szeretem a számait, de ezt azért nagyon odapakolta valljuk be. Milyenek a skorpiók? Bosszúvágyóak, szenvedélyesek, szigorúak, sokszor rosszindulatúak és veszélyesek. Mármint ha a nagykönyvet és a képzeletünket nézzük, de amúgy nem ennyire szemetek. Ez a klip minden esetre pontosan olyan stílusban közli a belső világunkat, ahogyan kevés más pop dal. Nekem ez az ultimate kedvenc.


Demi Lovato - Cool for the summer


Juj nagy kedvencemet hoztam másodiknak. Lehet elfogult lesz ez a bejegyzés, de őszintén szólva, tökre nem érdekel:D Demi klipje abszolút hozza ezt a felszabadult, megfékezhetetlen, szórakoztató imázst, amit mi is sokszor alakítunk ki magunkról. Nyilván nem minden skorpió, de a legtöbb eléggé szeret szórakozni, bulizni, ismerkedni, és benne lenni minden jóban, és természetesen más jegyek határozzák meg, hogy ezt milyen mértékben hozza. Számomra ez a szám és klip a tipik skorpió nyara, akit nem érdekel semmi, készen áll átadni magát a nyár három hónapjának, ami tele van mókával, életre szóló élményekkel, és még jól kitombolja magát a nagy meló előtt. Immmádom.


Dua Lipa - New Rules


A skorpiók híresen jó pszichológusok, mármint nagyon jól meg tudják szakérteni a barátnőket, haverokat. Bár mi nem igazán áruljuk el a titkainkat és nehezen engedünk betekintést a saját belső világunkba, mások titkaira egyenesen éhesek vagyunk, és mindent meg akarunk érteni. Az biztos, hogy hajlamosak vagyunk a pletykára, de ha azt mondja valaki, hogy egy bizonyos dolgot ne mondjuk el, akkor igyekszünk tartani magunkat hozzá. Sokszor nem jön össze, de két napig biztonságban van az infó. Kedvenc szakterületünk a párkapcsolat, aminél kegyetlen és éles kritikával illetjük a vétkes felet, erről szól a New Rules is. Mi mást hozhattam volna harmadiknak?

Természetesen tévedhetetlen én sem vagyok, tehát ahogyan említettem is, tapasztalhattok eltéréseket a saját jegyetekkel kapcsolatban, de ez azért is lehet, mert sok kis tényezőből van összerakva a képletünk. Én élvezem, hogy skorpió vagyok, szerintem egy tök szerethető és szórakoztató boss lady vagyok, aki simán szembe tud menni akárkivel, ha arról van szó, hogy igazságtalanul viselkedik valaki. Magamtól sosem állok bele senkibe, de másokat minden nehézségen át meg tudok védeni. El lehet dönteni, hogy valaki szereti-e ezt a típust, én az összes skorpió társammal azonosulni tudok, mert szerintem a zodiákus királynői vagyunk:D


bottom of page