9 plusz 3 kérdéses zene kihívás: Milyen zenéket hallgatok

2018/11/19

Írta:

Már volt a blogomon hasonló kihívással kapcsolatos bejegyzés, és arra gondoltam, hogy ismét hozok nektek egyet. Olyan takony idő van és egész nap azon agyaltam, hogy miről írhatnék ami eléggé érdekel engem is, titeket pedig főleg, végül arra jutottam, hogy valami laza és szórakoztató dolgot csinálok. Találtam egy blogot ahol kilenc kérdés alapján kell bemutatni azokat a zenéket, amik éppen eszedbe jutnak, én pedig hozzá fogok tenni még hármat, amit majd a kihívottam válaszol meg. Szerintem nem is szaporítom a szót, kezdjük el!

 

1.) Ki a kedvenc zenekarod/énekesed jelenleg?

 

Ez azért nehéz kérdés, mert én elég sokszor nyúlok vissza a régi kedvenceimhez, viszont van egy-két olyan hangú személy, akiket ha meghallok, azonnal kiráz a hideg és nem győzöm rape-elni az újra gombot. Közülük két énekest illesztek be meghallgatásra. Függetlenül attól, hogy nektek tetszik-e a stílus vagy sem, kifejezetten a hangra figyeljetek az úriembereknél, mert az én fülemnek ez a két hangszín esik a legjobban. Totál más mindkettő, talán ezért is olyan izgalmas. Persze rajtuk kívül is vannak még páratlanul jó énekesek, de jelenleg őket szeretem legjobban hallgatni. 

(Mondjuk Andyt évek óta, na ő az, akihez sokszor visszanyúlok)

 

Miért ezek a videók?
Eric Nallytől azért ez, mert szerintem zseniális a szám hangulata, Andytől meg mert szhexejj az egész zenéstül, Andystül, mindenestül.

 

 

 

 

2.) Melyik az a banda akikhez mindig visszatérsz?

 

Iszonyat sok ilyen van, de ha teljesen a szívemre szeretnék hallgatni, akkor egyértelműen a Bring me the horizont és a Billy Talentet mondanám. Én még annyira kislány voltam mikor elkezdtem őket hallgatni, és 25 évesen is ugyan olyan hátborzongató, mint akkor. A Bring me the horizonnal kapcsolatban voltak erősebb és gyengébb rajongási hullámaim, inkább akkor szerettem őket nagyon, amikor gimis voltam. A Billy Talent viszont abszolút az általános sulis emlékeimet hozza elő. Voltam mindkét banda koncertjén és hatalmas élmény volt, szóval őket szerintem 50 évesen is elő tudnám szedni, annyira biztos pont az életemben.

 

Miért ezek a videók?
Bár brutál sok Billy Talent kedvencem van, ennek a számnak a mondanivalója pont akkor talált meg amikor aktuális volt, és sikerült vele feldolgoznom pár szerelmi csalódást. A BMTH-tól pedig azért ezt választottam, mert erre tomboltunk legjobban a koncerten. 

 

 

 

3.) Mi a kedvenc filmes zenéd?

 

Ebből kevesebb van, mert általábban hadilábon állok a filmes zenékkel, de van egy, ami most nagyon tetszik és sokat hallgatom. Nem az eredetit teszem be, hanem a feldolgozást, ugyanis az nekem jobban bejön jelenleg. A The Greatest Showman c. filmből választottam, ami emúgy nem volt egy rossz film, de nem is a legemlékezetesebb, viszont a Panic at the disco zseniálisan nyúlt ehhez a számhoz, úgyhogy nem kérdééés. 

 

Miért ez a videó?
Nincs túl komoly oka, jobban tetszik ez a feldolgozás, mint az eredeti. 

 

 

4.) Mik a kedvenc számaid? 

 

Erre nem tudnék válaszolni, mert rengeteg meghatározó számot tudnék írni, úgyhogy random kiragadok hármat, aztán mindenféle sorrend nélkül beteszem ide. Az első egy szakítós szám, amit ezerszer elindítottam mikor olyan időszakom volt, szóval sokat jelent számomra minden, ami benne van. A második egy nagyon vidám klasszikus, régen imádtam a brit MTV-t és állandóan ez ment reggel. Bármikor eszembe jut, partyzom rá egyet. A harmadik egy magyar nóta, ami szerintem a legszebb az összes közül, és bár SOHA nem hallgatom se a Magashegyit, se a 30y-t már, ez valahogy örökre egy nagyon elegáns helyet foglal el a szívemben. Mind a három példa teljesen más, de jól látjátok, mennyire színes vagyok én is:D

 

Miért ezek a videók?
Választhattam volna még nagyon sokat, Tom Odell rengeteg számát imádom és a koncertje is hatalmas élmény volt, viszont az Another love az a mestermű, ami igazán leírja az érzéseimet. A The Rizzle Kicks többi számát nem szeretem annyira, szerintem különlegesnek sem mondhatóak, viszont ez tényleg zse-ni-á-lis. A harmadikat megválaszoltam, bár maga a szöveg az, ami említésre méltatta. 

 

 

 

 

 

5.) Melyik a legkínosabb szám amit hallgatsz?

 

Nem szoktam kínosnak gondolni a kedvenceimet, de azért van egy pár meredekebb szám. Például mostanában szoktam megint Tokio Hotelt hallgatni, és az új zenéjük egész jó, bár a régi klasszikusok az igazi TH számomra. Akkor szoktam inkább rájuk fanyalodni, amikor nosztalgikus hangulatomban vagyok, de ha most eltekintünk a mai trendektől, akkor azok a régi albumos zenék mai napig jó kedvvel töltenek el. Ne tagadjátok le, hogy ti is imádtátok:D

 

Miért ezek a videók? 
Nekem az első két szám jelentett anno  a legtöbbet, szövegileg és hangzásilag is nagyon fasza művek lettek, a harmadik pedig egy új vonal, amiből talán több is elkélne. 

 

 

 

 

6.) Melyek a top három mostanában agyanhallgatott zenéid?

 

Nos, ezek:D Indoklás most nincs, csak élvezzétek.

 

 

 

 

 

7.) Melyik volt a kedvenc koncerted, amin valaha voltál?

 

Szerintem egyértelműen a 2007-es Tokio Hotel és a Macklemore koncert asszem 2014-ben. A Sziget miatt elég sok kedvenc bandámat sikerült élőben is látnom, igazán felsorolni is sok lenne őket, de tény, hogy ez a kettő volt rám a legnagyobb hatással. Egy Eminemre gyúrok még, ha esetleg valamivel meg akarnátok lepni karira. 

 

 

8.) Ki a legalulértékeltebb zenész szerinted?

 

Hááááát, ez azért nehéz, mert szubjektív. Lehet kedvencem, de az másnak nem biztos, hogy ugyan úgy tetszene, szóval fogalmam sincs kit tudnék őszintén beírni. Talán több figyelmet kaphatna a Florence and the machine, vagy Marina and the diamonds. Úgyhogy be is illesztem két kedvencemet tőlük:D

 

Miért ezek a videók?
Ezek voltak az elsők, amik alapján megismertem őket, szóval nosztalgia is on. 

 

 

 

 

9.) Mi a kedvenc zene szöveged? 

 

Sok van, de egyet mindenképp muszáj megemlítenem, és tudom, hogy elcsépelt, de annnnnnnnnnnnyira JOGOS:DDD

 

 

+1 Melyik az a zene, amiről a fiatalságod jut eszedbe?

 

Nem szeretnék megint a Tokio Hotellel jönni, úgyhogy egy másik korszakom remek alkotásait illesztem be. Mind a három egy igazán fontos érámból származik, szóval biztos vagyok benne, hogy a gyerekeimnél ezzel indítok, ha a fiatalságomról kérdeznek. 

 

Miért ezek a videók? 
Ezekre meneteltem a suliba a legtöbbet, ezek sirattak meg a legjobban, ezekre tomboltam leginkább. 

 

 

 

 

+2 Ha az életed egy zene lenne, melyik lenne az?

 

Igazán könnyű, tuti, hogy ez. Én vagyok zene verzióban, és mikor először hallottam egy barátnőmnél, azonnal magam jutottam róla eszembe. Remélem nem nagyképűség:DD

 

 

 

+3 Válassz egy zenét, amit a kihívottadnak meg kell hallgatnia és ajánlania kell egy másikat hasonló stílusban!

 

Akkor kedves Virágom, legyen ez! Azért ezzel zárul a bejegyzésem, mert aki eszembe jut erről a zenéről, ő igazán fontos volt számomra, és mindig együtt hallgattuk mikor még nagyon az elején voltunk a kapcsolatunknak. Bár az a sztori lezárult, és nincs köztünk semennyi kommunikáció, ez a zene örökre összeköt és ez valahol jó dolog, mert minden annyira gyorsan változik, viszont az a két ,,fiatal" egy másik síkon még mindig ezt hallgatja.

 

 

 

 


 

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now