top of page

A zodiákus jegyei - Miért szeretlek titeket és miért nem?



Minden társaságban van minimum egy olyan ember, aki nagy spiritual junkie, hatalmas horoszkóp szakértő, iszonyat brutál ezo expert. Nos, ez lennék én. Mióta az eszemet tudom, érdekel minden, ami ezzel kapcsolatos, kicsi korom óta bújtam a horoszkópokat és az ezoterikus rovatokat az akkori magazinjaimban. Egy olyan világ ez, amit valaki vagy elfogad, vagy nem, viszont tapasztalataim szerint van igazság abban, amit a csillagok állítanak.


A mostani bejegyzésem eléggé általánosító lesz, sőt talán lesznek részek, amikkel nem mindenki ért majd egyet, és biztos fel is háborodik azon, hogy milyen igazságtalan egy kalap alá venni a jegy összes szülöttét. Igazából csak azért szeretnék írni arról, hogy mit szeretek és mit nem az adott jegyűekben, mert nagyon sok emberrel találkoztam és egy ponton elég sok hasonlóságot véltem felfedezni. Mindenképpen szórakoztatni szeretnélek titeket ezzel, és egy olyan izgalmas és mókás világba kalauzollak el, amiben talán a végén ti is jól érzitek magatokat. Mehet?


Kos ( 3.21 - 4.20 )


A kosokkal kezdeni elég igazságtalan, mert róluk tudok a legtöbbet. Nem tudom hogyan lehet ez, de szinte a legtöbb legjobb barátom kos. Egy olyan kapcsolatom van velük, ami még számomra is furcsa, hiszen skorpióként talán zavarniuk kellene engem. Ennek ellenére annyira rá tudok hangolódni a habitusukra és annyira kötődöm hozzájuk, hogy még azt is hihetném, hogy titkolt testvérek vagyunk. Két legjobb barátnőm is kos, illetve ha valakivel jól kijövök, hamar kiderül róluk ugyan ez.


Szeretem bennük, hogy annyira harciasak és kitartóak, hogy számukra nincs lehetetlen. Ha valamit kitalálnak, azt azonnal akarják, és bármilyen őrült dologban benne vannak. Nagyon családcentrikusak és törődőek, igazi gyengéd kis teremtések. Végtelenül őszinték és segítőkészek, ők bármikor nyitottak egy deep beszélgetésre. A leglojálisabb emberek. Van bennük egy tekintélyt parancsoló vibe, amit én imádok, és amitől a többi ember rohadt komolyan veszi őket.


Amit kevésbé szeretek, az a dráma. Nem is a kifejezett generált hiszti, hanem nagyon könnyen félre tudják érteni az embert, és emiatt negatív gondolatokat szülnek a semmi miatt. A harciasságuk vitákat is kreálnak, amik talán elintézhetőek kommunikációval, de ha őket valaki megsérti, akkor bezárkóznak. Bár tényleg vidám emberek, iszonyat mélyre tudnak zuhanni a negativitásuk miatt. Nem mindig fogadják el mások igazát és ez baj.



Bika ( 4.21 - 5.20 )


Érdekes, mert bika ismerősöm elég kevés van, szinte nincs is. Akárhol nézek jellemzést a bikáról (bár ezt szándékosan kerülöm most, mert csak a saját tapasztalataim alapján szeretnék írni), mindenhol egyedül a határtalan gyomruk a főbb jellemző. Érdekes, mert ha találkoztam is bikával, nem ez jött le róluk.


Mivel tényleg iszonyat kevés bikát ismerek, így róluk csak a kitartást és a teherbírást tudom leírni, mert a munkában hatalmas terminátorok. Igazából nagy csábítók, szóval ha valakit kinéznek maguknak, akkor azokat meg is szerzik, de nem úgy, hogy tepernének. Nem, ők leadnak pár jelet, amitől a másik nem megőrül, és azonnal kapálózni akar, hogy észrevegyék.


Azt viszont nem szeretem bennük, hogy felvesznek egy megközelíthetetlen habitust, amitől azt sugározzák, hogy kiismerhetetlenek. Pedig senki sem igazán az, és talán ha nem lenne ez a ,,jaj én olyan különleges vagyok, SOHA a büdös életben nem érhetsz el hozzám" aurájuk, akkor többen értenék őket.



Ikrek ( 5.21 - 6.21 )


Az ikrekkel ambivalens viszonyom van, amolyan love-hate relationship. Az én aszcendensem ikrek, ami eléggé lágyít a saját jegyemen, és talán ezek a tulajdonságok azok, amiket szeretek bennük. Viszont van egy rakat olyan, amit nemhogy nem szeretek, egyenesen utálok. Régen ki nem állhattam az ikreket pár irtó zavaró dolog miatt, ám rá kellett jönnöm, hogy az idegesít fel bennük, ami magamban is. Szóval jobb, ha sorolom is.


Amit imádok bennük, az a kommunikációjuk, az, hogy bárkivel bármiről tudnak csacsogni. Tipikusan azok az emberek, akik imádnak beszélni, pletykálni, csivitelni, nevetni, szórakozni. Ők tényleg iszonyat jók ebben, és a környezetük is azért szereti őket, mert viccesek, vidámak és lazák. Egy ikrek nem kötődik igazán senkihez, nagyon szabad szellem, őt sodorja az élet ide-oda. Nem kifejezetten kitartóak és nem ragaszkodnak egy dologhoz, mindig azt választják ami jön. Nagyon tudnak szeretni, de utálni is, és igazából kifejezetten az a jegy, aki a végletek embere, tehát minden jellemző rá, ami ellentétes.


Ne haragudjatok ikrek, de nagyon nagyon zavar bennetek a rosszindulat. Nem mindenki az, mert egy nagyon kedves barátnőm ikrek, és valahogy ő nagyon nem ilyen, de mindenki más akit ismerek, végtelenül rosszindulatú. Egyrészt meg sem hallgatják a másikat a vitáknál, nem is fogadják el más véleményét, holott azt állítják, hogy mégis, és mellé még oda is tudnak szúrni a másiknak. Ha valami nem tetszik nekik, akkor azonnal megmondják, néha iszonyat sértően. Ezzel szemben tudnak sunyik is lenni, kibeszélik a másikat és ha rákérdeznek, akkor tagadják, hogy bármit mondtak volna. Iszonyat nehezen lehet őket kiismerni, mert olyan mintha skizók lennének.



Rák ( 6.22 - 7.22 )


Nem sok rákot ismerek, de akiket igen, azok mintha ikrek lennének. A rákok nagyon édes és jófej teremtések, hatalmas közösségi emberek. A társaságokban nem a nagy hangjuk miatt tündökölnek, hanem mert izgalmas személyiségek érdekes élettel. Nagyon szeretek bennük sok olyan dolgot, amit egyben nem kedvelek túlzottan.


Imádom bennük, hogy ha utazásról van szó, akkor már szinte le is foglalták a jegyet azonnal. Én nagyon beszari vagyok ilyen téren, így mindenképpen irigylem tőlük ezt a bátorságot és kalandvágyat, hiszen szinte nem tudnak a seggükön ülni. Ők az igazi világjárók. Isteni humoruk van, nagyon nagyon viccesek és közvetlenek, mindenki a barátjuk. A család náluk az első, szóval bármi legyen, a család és a törődés prioritás náluk, viszont néha túlságosan aggódóak.


Azt talán nem kedvelem bennük, hogy bár nem mondják ezt ki, vagy azt hiszik ez nincs így, de nagyon tudnak hencegni. Önmagában nem is úgy, hogy dicsekednek az utazásaikkal vagy a pénzükkel, hanem egy olyan arcot mutatnak másoknak, ahonnan azonnal le lehet vágni, hogy mennyire meg akarja mutatni, hogy milyen menő az élete. Mert menő is, és tényleg hatalmas respect, de nem mindenki tud ezzel azonosulni, és bár én nem sajnálom tőlük, nagyon sok ember rosszul érezheti magát azért, mert a rákok a kirakatba teszik az érdemeiket. Ez már persze ne a rákok dolga legyen, mindenki bírkózzon meg a saját életével. Ti pedig csak utazzatok kedveseim!


Oroszlán ( 7.23 - 8.23 )


Oh az oroszlánok. Mennyi oroszlán ismerősöm van és mennyire egyformák. Őket tipikusan a sztárokhoz tudnám hasonlítani, akik fürdőznek a reflektor fényeiben a csillogó ruhájukkal és a Chanel ékszereikkel a vörös szőnyegen. Nos, az életük egy igazi amerikai film, ahol fényűzést és hírnevet remélnek, de való életben iszonyat ritkán kapják meg az elvárt figyelmet, ettől pedig szoronganak és méltatlankodnak. Ha valaki nem őket sztárolja, vagy nem bókol nekik, nem ismerik el a tehetségüket és érdemeiket, akkor besértődnek és be vannak feszülve.


Imádom bennük, hogy hatalmas színészek, imádják a pompát és a nagy társaságokban sziporkázást, illetve bevallom talán irigykedem is emiatt rájuk. Náluk nincs gátlás vagy falak, ők megcsinálják amit akarnak, ha tetszik valakinek, ha nem. Irtó sokan féltékenyek rájuk, mert ők tényleg népszerűek és azok is akarnak lenni, ezért bármit megtesznek. Imádják a barátaikat, értük a kezüket is tűzbe tennék. Az oroszlánok tipikusan azok az emberek, akiket mindenki utál, mert Regina Georgeok, de ugyanakkor mindenki olyan akar lenni, mint ők.


Viszont nem kedvelem bennük azt a gőgöt, amivel élik az életet néha. Képesek lenézni vagy megsérteni az embereket kinézetük vagy pénzügyi helyzetük miatt, de inkább azért, mert mások, mint ők. Vitáknál nagyon harciasak és sosem hagyják szóhoz jutni a másikat, illetve azt gondolják a véleményük mérvadó, ezért nem tartják magukban akkor sem, ha senki nem kíváncsi rá. Nem igazán találják a helyüket, mindig csak próbálkoznak, de végül beérik a kevesebbel is. Dívák, ennyi.



Szűz ( 8.24 - 9.23 )


Hatalmas váltás az oroszlán után a szűz. Ők a két ellentét. Egy szűz mindig a munkára fókuszál, precízen és irtó pontosan végzi el azt, nála nincs hiba. Ha valami nem úgy működik, ahogyan ő azt szeretné, akkor hetekig ki van borulva miatta. Tipikus főnök. Ennek ellenére végtelenül szerető, gyengéd és empatikus, igazi gentleman.


Nem fogok kertelni, pár régi barátom szűz, és én iszonyatosan szerettem bennük azt, hogy végtelenül okosak és éhesek a tudásra. A szűz barátaim is ilyenek, könyvekkel kelnek és fekszenek, és bármikor képesek tanulni. Tipikus stréberek. A humoruk szerintem páratlan, én a legnagyobbakat velük nevettem. Nagyon szórakoztató emberek, de kifejezetten csak akkor, ha közel tudsz kerülni hozzájuk. Imádom bennük azt a mérhetetlen munkabírást, amit tanusítanak, és mellette azt a gyengéd törődést, amit kaphatsz tőlük. Babusgatják az ember lelkét. Szeretem őket.


Amit nem szeretek bennük, az egy dolog és azt szerintem elég is leírnom, végtelenül melankólikus és reményvesztett emberek. Hiába mondod nekik, hogy jönnek jobb idők és minden rendben lesz, nem hallgat rád és befordul teljesen. Nincs bennük az az életszeretet, ami a többi jegyben fel-felbukkan, mert egy szűz racionális, pontos és szigorú, nebántsvirág és tényleg érzékeny a kemény külső mögött. Ha picit felengedne és hagyná magát sodortatni, akkor minden könnyebb lenne számára is.


Mérleg ( 9.24 - 10.23 )


Boccss, de ha újra akarnék születni, mérleg akarnék lenni. A mérlegek a leglazább emberek, akikkel találkoztam, annak ellenére van iszonyat sok barátjuk, hogy bármit tennének. Pont az a varázserejük, hogy eredendően kedves és izgalmas személyiségek, ez pedig vonzza a többieket és állandóan velük akarnak lógni. Van bennük egy megmagyarázhatatlan vonzerő, ami elcsavarja bárki fejét.


Imádom bennük, hogy jókedélyűek, vidámak, beszédesek, lazák és persze viccesek. Ők azok az emberek, akik nem szenvednek sokat pártalálással, mert mindig lesz valakijük, az már mondjuk más kérdés milyen áron, mert a dráma nem áll tőlük messze. Nagyon szeretetéhesek és simán adják is, ők nem játszmáznak és nem szórakoznak másokkal. Őszinték, mindig azt csinálják amit belül gondolnak, nem kell náluk kitalálgatni semmit.


Az viszont talán picit sok bennük, hogy döntési helyzetekben egyszerűen képtelenek két válasz közül egyet megjelölni. Napokig gondolkodnak azon, hogy mit válasszanak, és a végén még azt is átvariálják. Egyedül ez az, amitől én falra tudnék mászni, mert komolyan képtelenek egy dolog mellett határozottan kiálni.



Skorpió ( 10.24 - 11.22 )


Akkkkasztják a hóhért, hiszen ha eddig nem tudtátok, akkor elárulom skorpió mivoltomat. Nem tudom hol kezdjem. A skorpiókat mindenki egy utolsó szemétládának gondolja, de ezt valahol meg tudom érteni, mert ha elvágod magad nálunk, akkor ott nincs kegyelem. Oh, nagyon nincs. Viszont mi vagyunk a legjobb barátok is, mert a tűzben égnénk el másokért, és tényleg még akkor is képesek vagyunk harcolni valakiért, ha már rég nincs értelme. Tipikusan azok vagyunk minden téren, akiket ha kidobnak az ablakon négyszer, akkor visszamászunk utána is, és ha elesünk tízszer, akkor felállva megint megpróbáljuk. Szívós dögök vagyunk na.


Amit imádok a jegyemben és szülötteiben az az, hogy végtelenül gondoskodóak, szeretőek és empatikusak vagyunk. Mi minden titkot tudni akarunk, minden gondolkodást meg akarunk érteni, és minden felsőbb erőt birtokolni akarunk. Igazi pszichológusok vagyunk. Nálunk a titkod jó helyen van, és ha éjjel háromkor felhívsz, hogy el kell ásni egy hullát, akkor azonnal kabátot veszünk és rohanunk, nem kérdezünk semmit. Szóval azt hiszem a jó tulajdonságaink döntő részét az adja, hogy mennyire szeretünk embereknek segíteni. A másik amit szeretek, az a vonzerőnk. Nem kifejezetten a külsőnk miatt, hanem van egy olyan kisugárzásunk, amitől mások nem tudnak szabadulni akkor sem, ha akarnak. Mi elcsepegtetünk, és csak később jön rá a másik, hogy mennyire szeretne közel lenni hozzánk. Mi meg tárt karokkal várjuk.


Ami viszont iszonyat idegesítő lehet mások számára, az az, hogy van egy beképzelt oldalunk. Szeretjük magunkat felsőbbrendűnek mutatni, akiknél senki nem lehet jobb. Imádjuk a harcokat, a vitát, és szeretünk kikerülni belőle győztesként, csak éppen azt nem mérjük fel, hogy ez másokban mekkora kárt okoz. Néha nagyon félelmetes emberek vagyunk, akik szigorúak és haragosak, ez pedig kiborítja gyengédebb embertársainkat. Végletek embere vagyunk, iszonyat nehéz minket kiismerni. Valójában mindenkit vonzunk, de iszonyat nagy sérülésekkel lehet megúszni a találkozást. Aki imádja ezt a szenvedélyt, az meg tud birkózni velünk, aki nem és inkább lassú víz partot mos fazon, az valószínüleg pokolra kíván. (Mellesleg nagyon sok nő féltékeny a skorpiókra, mert akit kinéz magának, azt tuti megszerzni minden áron.)


Nyilas ( 11.23- 12.21 )


Tök érdekes, de nyilas ismerősöm szinte nincs is. Vannak olyanok, akikről tudom, hogy nyilasok, családtagom is van ilyen, de sosem tudtam közelebbi kapcsolatot fenntartani velük. Egy az, hogy szerintem ez nem véletlen, kettő pedig, hogy régen baromi rosszul jöttem ki velük. Volt egy korszakom, amikor nagyon kötődtem emberekhez, és mindig akartam egy nagyon szoros legjobb barátságot, ám a nyilas nem ez a típus, és ezzel állandóan kihoztak a sodromból.


Azt szeretem bennük, hogy végtelenül szórakoztatóak, hatalmas mókamesterek. Van bennük egy állandó könnyedség, teljesen függetlenek, és nem is igazán engednek ebből. Persze iszonyatosan nagy szivük van és szeretnek nagyon szeretni, úgyhogy a lehető legtisztábban tudják kifejezni az érzéseiket, mert ha valakit nem kedvelnek, kertelés nélkül éreztetik veled.


Ami kicsit idegesít bennük, az az, hogy nagyon sértődékenyek. Bármin képesek felkapni a vizet, és ha egyszer megbántották őket, akkor nem engednek fel egykönnyen. Igazából nem is drámáznak, nem nyilvánulnak meg hangosan, egyszerűen falakat emelnek. Nagyon nehéz kiengesztelni őket és sokszor sok időbe kerül ez, pedig olykor jogtalanul haragudnak meg.



Bak ( 12.22-1.20 )


A bakokkal nagyon érdekes a viszonyom. Igazából kedves és közvetlen embernek gondolom őket, akik nem könnyen barátkoznak, de ha egyszer megszeretnek, akkor örök kötelék lesz köztetek. Vagy legalábbis egy darabig. Az a helyzet, hogy például a fiú bakokkal baromira kijövök, mert elképesztően viccesek és jófejek, viszont a lányokkal kevésbé. A bak és a nő kombó iszonyat idegtépő tud lenni, de pont azért mert hajlamos nagyon merev lenni. Valaki vagy tudja ezt hova tenni, vagy nem.


Szeretem a bakokban azt, hogy a leghatározottabb jegy. Ha lehetne sorrendet készíteni, akkor a szűzeknél és a kosoknál is sokkal céltudatosabbnak mondanám őket, akik tökéletesek a munkában, nagyon jól tudják mit hogyan tegyenek, szinte eltántoríthatatlanok. Végtelenül jól látják a dolgokat, racionálisan gondolkodnak és bár nyitottak az ezotériára, mégis inkább azt hiszik el amit látnak. A legtöbb főnök bak, hiszen bennük megvan a vezetési ösztön, ezért sikeresek a munkában.


Nem tudok amellett elmenni, hogy a bakokban mennyire nem szeretem a merevséget. Más tulajdonságukkal nem tudok vitázni, hiszen ők tényleg úgy vannak összerakva, mintha tökéletesen összhangban lenne bennük minden jegy tulajdonsága. Viszont pont azért túl kiismerhetőek és "kicsit sem izgalmasak", mert az ember tudja mindig mire számíthat velük kapcsolatban. Mivel mereveknek gondolom őket, ezért nincsenek benne a spontán dolgokban, és nehezen nyitnak komolyabban mások felé.



Vízöntő ( 1.21-2.20 )


Nem tudom miért, de a sors két jeggyel hoz össze állandóan, kosokkal és vízöntőkkel. A legjobb barátaim ebből a két zodiákusból származnak, és egyszerűen ha valakit megismerek, azonnal tudom, hogy vízöntő-e. A vízöntők a legbolondabb emberek esküszöm. Régen nagyon nehezen értettem meg őket, és ismerőseim is csak azt hajtogatják, hogy mennyire nem bírják őket, de én valamiért egyre jobban imádom vízöntő barátaimat és rokonaimat. Van bennük egy elborultság, tipikusan azok, akik rohadtul el vannak varázsolva és szabadon lebegnek a Föld fölött három méterrel. Nagyon durva trippen vannak állandóan, de pont ezért annyira különlegesek.


Imádom bennük, hogy igazi művészlelkek, imádják a képzőművészetet, a zenét, az írást, bármit ami kicsit kreatív. Nagyon bohókás, szeleburdi és bolond emberek, akik imádnak nevetni, poénkodni, barátkozni. Ők azok, akik mellett sosem unatkozik az ember, és akik annyira lazán léteznek, hogy mindenkit kiborítanak a komolytalanságukkal. Akik hasonlóan picit nyitottabbak, azok hamar megszeretik a vízöntőket, mert hiába őrültek és kattosak, végtelenül zseniális barátok és társak. Iszonyat törődőek és gondoskodóak, empatikusak és segítőkészek. Hatalmas szívük van.


Ami kicsit talán idegesíthet másokat, az a sértődékenységük, és az, hogy drama queenek. Vitáknál nagyon temperamentumosak és szeretnek mártírkodni, éreztetni a másikkal, hogy mennyire a lelkükbe tiportak. Mások azért jönnek ki nehezen velük, mert annyira a kezükben van az a szabadságérzet, az a könnyedség, amiről mindenki csak álmodik, hogy mások féltékenyek lehetnek erre a fontos tulajdonságra. Ők nem azért szabadok, mert ölükbe hullik minden, hanem azért, mert jól érzik magukat és nem stresszelnek feleslegesen, hagyják megtörténni a dolgokat. Ettől igazán leláncolhatatlanok és a kapcsolataikban a másik ezt vagy elfogadja vagy kevésnek gondolja őket. Még van valami, fellengzősek tudnak lenni, ettől sznobnak gondolják őket mások, dehát kit zavar?



Halak ( 2.19 - 3.20 )


Viszonylag kevés halak ismerősöm van, de egy nagyon jó barátnőm mindenképp közéjük tartozik. Kicsit fura, mert alapvetően rövidtávon iszonyat könnyen kijövök velük, de legtöbbjük végtelenül idegesít. A halak jeggyel rendelkezők rajongótábora picit szűkebb, és senki nem tudja megmondani miért. Talán pont azért, mert olyan semmilyenek, nem tudja az ember hova tenni őket. Mégis van bennük egy kis furaság, ami sok embernek idegesítő lehet.


Azt kedvelem a halakban, hogy segítőkészek, törődőek, nagyon jó barátok, iszonyat okosak. Minden megvan bennük, ami egy jó társasági emberhez kell, és a környezete általában könnyen kijön vele, hiszen nem harsány, nincs feltűnési viszketegsége, ugyanakkor nem kínosan csendes. Ha nagyon igyekszik és megvan hozzá a partnere, akkor nagyon jó és mély beszélgetéseket lehet vele folytatni, és biztos, hogy a szeretteikkel végtelenül kedvesek és ragaszkodóak lesznek.


Ennek ellenére sajnos nagyon sokszor zavar a halakban az, hogy mások szavába vágnak és szinte soha nem hagyják, hogy végigmondd, amit szeretnél. Van, mikor ez nem probléma, de olykor megakasztja a kommunikációt. Ők azok, akiknek határozott véleménye van a világról, és hiába mondod el nekik a te gondolataidat, nem könnyen fogadják el. Tipikusan az a példa áll fenn, hogy türelmesen meghallgat, bólogat, de a világért se ismeri el, ha neked van igazad valamiben. Kicsit önfejűek ebben a tekintetben. A halak meg az ivás amúgy iszonyat jó barátok, nem alkoholisták, de nem vetik meg a piát.


Szóóóval nagyon nagyon röviden összeszedtem a pro és kontra érveimet, amiért ápolom vagy nem ápolom a kapcsolatot a különböző jegyekkel. Alapvetően két csoportba szoktam osztani őket, vannak a harcias, temberamentumos, vagy éppen valamiért "merevebb" jegyek, és vannak a laza, spontán, leláncolhatatlan jegyek. Szerintem a kos, szűz, skorpió, bak mind kicsit nehezebb eset, mert ők iszonyat határozottak az életben, és sokszor túlzásokba tudnak esni néhány tekintetben. A rák, ikrek, vízöntő, mérleg, nyilas jegyűek számomra azért szimpatikusabbak, mert könnyen ki lehet jönni velük, végtelenül lendületesek és életigenlőek. Maradt az oroszlán, bika és halak, akik számomra picit kiismerhetetlenek. Bár a halak pont nem, mert tőlük azért tudni lehet mire kell számítani, viszont az a közös mind a három jegyben, hogy hosszabb távon agyvérzést kapok tőlük, annyira nem vagyunk egy hullámhosszon.


Kivételek persze vannak és személyenként változik, hogy ki kivel érzi jól magát, illetve ez egy igazán általánosító lista volt, nem biztos, hogy más is így érez.


bottom of page