top of page

Vonzás törvénye a hétköznapokban - hogyan használjuk a szuperképességünket?



A blogomban már sokat foglalkoztam a vonzás törvényével, rengetegszer említettem azokat a dolgokat, amiket sikerült elérnem a segítségével, és azt hiszem lassan két év aktív művelése után meg kell osztanom veletek pár észrevételt. Ha valaki rákeres erre a varázslatos fogalomra, akkor oldalak ezreit tudja átböngészni azonnal, ám ez az egész rendszer picit kacifántosabb, főleg hiszen nincs konkrét jó vagy rossz metódus. Tegyük fel először találkozol a vonzás törvényével, és jóformán fogalmad sincs mi ez az egész. Azt hiszed valami kamu hókuszpókusz, meg amúgyis az élet nem ilyen egyszeű, és dögöljön meg a szomszéd tehene. Ha ilyen vagy, ne olvass tovább. Mindezek ellenére ha nyitott vagy az új gondolkodás iránt, akkor talán tudok neked pár olyan hasznos tippet adni, amivel te is elintézhetsz magadnak pár stresszementes napot, netán időszakot.


Röviden ismertetem a vonzás törvényét számodra. Egy általános szabály szerint a hasonló a hasonlót vonzza, és mindenki azt vonzza be, amilyen ő maga. Nyilván a gondolatok ereje iszonyat sokat nyom a latba, de én úgy vagyok ezzel, hogy a gondolatok és a tettek egymás nélkül nem léteznek, éppen ezért fontos először az, ami a fejünkben van, hiszen ezek hatására csináljuk amit csinálunk. Na, hogy ezt most jobban értsd, amilyen vagy, olyan eseményeket és embereket vonzol be, hiszen a gondolataid által leszel vagy ilyen, vagy olyan. Ha te általában lehetőségeket látsz magad előtt és a kudarcaid is inkább leckék számodra, akkor valószínüleg könnyebben jössz majd ki olyanokkal, akik hasonlóan gondolkodnak. Ellenkező esetben rohadtul antipatikus leszel másoknak, hiszen ők nem tudnak mit kezdeni a te rezgéseiddel. Viszont ha mindenben a rosszat látod, pesszimista vagy és amúgy is gyűlölsz mindent, akkor a kicsit pozitívabb emberek energiavámpírnak éreznek majd, míg pesszimista társaiddal egymást überelve onthatjátok a világra a nézeteiteket.


Tévhit, hogy állandóan pozitívan kell gondolkodni


Régebben amúgy én is azt gondoltam, hogy ha valaki negatív dolgokra gondol, akkor esélye sincsen semmit bevonzani a rosszon kívül, de később be kellett látnom, hogy ez nem egyszerű. Röviden elmesélem, hogy rájöttem arra, hogy másokat nem lehet rávezetni erre, csak akkor működik, ha maguktól akarják. Általában csalódások és nagyobb tragédiák után az ember vagy egy életre elveszti a hitét és a pozitív hozzáállását, vagy nagyon megváltozik és szemléletet vált.


A pozitív gondolkodás alapja nem az, hogy mindig pillangókról és kiscicákról ábrándozunk és még azt is jónak gondoljuk, ha éppen leég a házunk a szemünk előtt. Sokkal komplikáltabb ez. Én magamat egy elég pozitív, cheerful embernek tartom, de ez sem volt mindig így. Azóta nyomom ezt elég magas szinten, mióta egy hatalmas csalódás után magamhoz tértem és elkezdtem alakítani az életemet olyanná, amilyenné igazán szerettem volna. Nyilván vannak nagyon szar napjaim, de látom az összefüggéseket és merem hinni azt is, hogy mindennek oka van. Ha valami nem úgy jön össze, nem sikerül, akkor nem magamba roskadok és sírok egy hetet miatta, hanem azt mondom, hogy oké, akkor legyen az, ami a legjobb számomra. Gyerekek el nem tudom mondani, hány olyan példám van, ahol a kimenetel milliószor jobb lett, mint amit ÉN szerettem volna.


A pozitív gondolkodás lényege tehát nem a non-stop mosoly és a szemellenző, hanem az, hogy ha szar dolog is történik velünk, megyünk és megvárjuk mi más jobb jöhet helyette. Hiszen ha egy íve van az életünknek, akkor számíthatunk rá, hogy a mély időszakok után picit szebb napjaink lesznek, így pedig sokkal jobban tudjuk értékelni azokat. Ezért ha te el akarsz kezdeni pozitívan gondolkodni, akkor ne válj görcsössé, csak tudd, hogy nem problémákban, hanem megoldásokban kell elkezdened gondolkodni.




Rituálék, kérések, elengedés


Azzzinterneten sok olyan rituálé vagy technika van arra, hogy gyorsabban bevonzzunk dolgokat. Ilyen mondjuk a vision board, vagy maga a relaxáció közben levetített képek újrajátszása és sorolhatnám. Számomra a leginkább a 'As if' jött be (azért írom angolul mert magyarul nagyon bénán hangzik). Vagyis olyannak érzem és mutatom magam, amilyen lenni szeretnék, olyan dolgokat csinálok amik kapcsolódnak ahhoz az élethez, amit élni akarok. Legjobb példám erre a kirándulás, amit azért szeretek mert megkedveltette velem a mozgást, az új helyek felfedezését, így nem rinyálnék akkor, ha más országokban is talpalnom kéne órákat. Egyre többet veszem körbe magam olyan emberekkel, akiknek a tulajdonságaik olyanok, amilyeneket én is birtokolni szeretnék. Keményen dolgoznak, elkötelezettek a munkájukkal, vidámak, energikusak és pozitívak.


Sokszor feltett kérdés az, hogy melyik a jobb, elengedni vagy eltökélten bevonzogatni? Ezért tartom kicsit neccesnek a vizualizálást, ha valaki nagyon bele van buzulva valamibe. Az egy dolog, hogy mi mit szeretnénk, viszont ez sokszor nem egyezik azzal, ami nekünk való. Ezt az egonk nagyon nehezen dolgozza fel I know, de sajnos az esetek többségében tényleg nem azt szándékozzuk elérni, ami valóban szolgálna minket. A vizualizáció iszonyat hasznos dolog sportnál, munkánál vagy olyan dolgoknál amiket tudunk irányítani, viszont emberek bevonzására alkalmatlan. Van rá példa, de hatalmas koppanás lehet a vége.


Én azt javaslom, hogy legyenek céjaink, éljük bele magunkat abba, hogy a miénk lehet, viszont hagyjuk a kimenetelt a felsőbb erőkre. Ha szeretnénk egy kapcsolatot, akkor ne egy konkrét személyre gondoljunk, hanem magára az érzésre, amit érezni szeretnénk. Más módokon érjük el őket, mert ha szeretve akarjuk érezni magunkat, akkor legyünk sokat a barátainkkal, csacsogjunk, nevessünk és hagyjuk dolgozni az erőket. Ha olyan munkát akarunk, ami szinte teljesen megfelelő nekünk, akkor nap mint nap tegyünk egy pici lépést azért, hogy közelebb legyünk. Érezzünk hálát az ezresért is ami a tárcánkban lapul, így nagy eséllyel több szállingózik majd felénk. Tehát mindennek az alapja az, hogy amíg nincs meg az áhított cél, addig érezzük és tegyünk úgy, mintha már a miénk lenne. Ettől nem érzünk hiányérzetet, és azt vehetjük észre, hogy az életünk egyre teljesebb.



Hála, kérések, hit


A háláról írtam már párszor, de ez a dolog az, amit nem lehet elégszer nyomatékosítani. A hála egy nagyon szép dolog, de kevesen képesek rá szívből. Hiszen oké, köszi, hogy élek, de azért megjegyzem ám, hogy nem vagyok gazdag és sikeres. Nos, ez nem igazi hála, hiszen látni lehet, hogy várunk valamit cserébe. Azért hálát adni, hogy tudatosan több jöjjön, kicsit ambivalens, nem? Azért kell hálát adnunk, mert már így is több van a birtokunkban, mint ami bizonyos csoportoknak, úgyhogy totál nem garantált semmi.


Hálát kell adni az életnek, hogy létezünk, hogy szerethetünk, és hogy olyanok vagyunk amilyenek. Az egésznek az alapja ez, és ha nem vagy képes ezt gyakorolni, akkor semmilyen trükk nem lesz képes csodát csiholni. Ez a vonzás dolog amúgy szimpla pszichológia, amit misztikus köntösben könnyebb rásózni az emberekre, de ha mégis hiszünk az univerzumban /istenben /allahban /krishnában, akkor is néha mondhatnánk egy köszit.


A vonzás törvénye úgy működik, hogy kérsz valamit, elhiszed, hogy az már a tied, és elfogadod azt. Viszont ez nem azt jelenti, hogy nem kell tenned semmit, hiszen a tettek visznek minket a célunkhoz. Te már kértél valamit, engedd el ezt a dolgot, és várd, hogy fizikailag meg is kapd, addig pedig élj, ahogyan szeretnél. Talán ezt nem kell tovább magyaráznom.


Hogyan hihetünk abban, hogy ez működik? Iszonyat egyszerűen, vezess naplót. Írj fel minden apró kis dolgot, amit elértél, és a leglehetetlenebb véletleneket is. Ha visszaolvasod akkor azonnal látod, hogy néha bizony irtóra bele tud trafálni az univerzum, és szürreális kéréseket is teljesít.


Ha nem sikerül a vonzás törvénye?


Akkor az nem neked lett szánva. Ebben az életben egy dolog biztos, az pedig a halál, és egy dolog állandó, a változás. Minden más jön és megy, mi pedig túl görcsösen akarunk mindent. Az egodat picit csillapítsd le, ne engedd, hogy vezessen, szemlélődjön csak csendben. Hagyd menni a gondolataidat és koncentrálj arra, hogy ma mitől lehetnél több, mint tegnap.


Egyszerre az ember azt sem tudja hol kezdje, és először mindent bevet a siker érdekében, csak legtöbbünk ezt abba is hagyja az első kudarcnál. Fontos tudni, hogy nem minden lehet a miénk. Képzeljük el azt az életet, partnert, házat, munkát, amit szeretnénk birtokolni, és képzeljük el mellé azt is, hogy milyen emberré kellene válnunk, hogy ez a miénk legyen? Törekedjünk inkább arra, hogy belül mi lakozik, és kevesebbet arra, hogy kint mi van. Csak hagyjuk történni a dolgokat, és fogadjuk el az élet apró hullámait is.

Puszi♥


bottom of page