top of page

Az év témája, és ami mögötte van


Na milyen eddig az új év srácok? Bevallom én kicsit nehezen rázódom bele a hétköznapokba, bár eddig nem mondhatom szürkének őket. Az inkább pszichológiailag, mintsem spirituálisan bizonyítható, hogy az ember ilyenkor motiváltabb, lendületesebb és céltudatosabb, majd pár hónap múlva teljesen feladja a fogadalmait. Ennek ellenére bizakodó vagyok, és próbálom úgy alakítani a napjaimat, ahogyan az intuícióim súgják nekem. Már javában dolgozom, bepótoltam azokat a teendőket amiket a tavalyi évemben lustaság miatt elmúlasztottam, és a egy tiszta, hatalmas lappal nekiesem az új terveknek.

A mai bejegyzésem témáját Lavendaire adta, akiről már írtam nektek, hiszen ő az egyik új kedvenc videósom egy ideje. Ő minden évben ad egy témát az évének, és ehhez mérten találja ki az ütemtervét. A videóját IDE kattintva találjátok meg, most viszont robogjunk tovább az én témámhoz.

Best version of ME

A 2018-as évem témája a Best version of ME, ami picit klisésnek tűnhet ránézésre, hiszen mi sem nyilvánvalóbb, mint az, hogy mindenki ilyenkor eltervezi a nagy átalakulásokat, változtatásokat, egészségesebb szokásokat. Bevallom nem hittem maradéktalanul abban, hogy nekem ez sikerülni fog, de az elmúlt évek olyan irányokba dobálgattak, amik meglehetősen elősegítik az efféle ambíciókat. 2016-ban bár nagyon sok minden történt, mégsem éreztem semmi előrehaladást. Sőt minden a lehető legrosszabbul alakult, és bár nagyon hittem abban, hogy végig tudom vinni akár a sulit, akár az akkori elhatározásaimat, falakba ütköztem. Az élet akkor rávilágított arra, hogy baromi rossz ajtón kopogtatok. 2017-ben a világon semmi jó nem történt az elején, és ahol a legjobban számítottam sikerre, ott nem történt változás. Stagnált, majd zuhantunk rendesen. Ennek ellenére jellemfejlődésileg kiemelkedő volt, erről ITT írtam. Most 2018 tipikusan azt az üzenetet hordozza magában, amit szokás a bukások után, mármint learatni az elvetett magokat.

A Best version of ME számomra azt jelenti, hogy ebben az évben nem kell stresszelnem párkapcsolat, munka, egészség miatt, hiszen ha mindent úgy teszek, ahogyan nekem jó, akkor egyik a másikat magával vonzza. Fel kell kelnem, a lehető legtöbbet meg kell tennem a munkámban, oda kell figyelnem magam, ezen kívül pedig a lelkem minde előrejelzését alapul véve pihennem és lazulnom kell. Jól hangzik nem? Az élet megmutatta, hogy a magunkba fektetett munka a legnehezebb, mégis a legjobban ez éri meg. Én kaptam egy stabil alapot, és most rajtam a világ szeme, szépen el kell kezdenem dolgozni vele.

Milyen fogadalmakat tettem idén?

A fogadalmak szó nem éppen a legjobb, mert ha kialakul egy jól szervezett életritmus, akkor végül ezek normális szokások lesznek. Ezen dolgozom, és ezt kell elérnem, szokásokká kell kinőnie magukat.

Tempósabb munkarend

Azt hiszem a legnehezebb saját magam főnökének lenni. Néha semmi kedvem kimászni az ágyamból, aztán órákat szöszmötölni egy rajzzal, végül már sötétben intézni az itthoni teendőket. Mindezek ellenére nincs okom panaszra, mert végtelenül és még annál is hálásabb vagyok, hogy így élhetek. A legkevesebb az, hogy mindent beleadok, hogy gördülékenyen menjenek a napi teendők. Tehát felkelek korán, meditálok egy jót, aztán ha tudok elmegyek futni, majd elkezdem a munkát, és délután van időm pihenni. Egy szuper meditációval lezárom a napom, hálát adok mindenért ami történik velem, és IDŐBEN lelépek aludni. Nem is olyan könnyű ez, hiszen sok tényezőn múlik a korán alvás, de mint mondtam Best version of ME, úgyhogy az lesz, amit ,,ME" akar.

Rendszeres meditáció

Én nem szedek nyugtatókat, nincsenek dührohamaim és nem vagyok stresszes. Az ideg levezetésének egyik legjobb módja a meditáció, ezt pedig nagyon szeretem végezni. Általában hálát adok az elején, majd pozitív megerősítésekkel nyugtázom a napot, vizualizálom pár vágyamat, a végén pedig kis beszélgetést folytatok magammal. Lusta vagyok néha végigmenni az összes ponton, és csak inkább alvásba fordul a szertartás, viszont ügyelni szeretnék rá, hogy minden nap minimum egyszer végezzem el. Nem azért mert ez a menő mostanság, sőt inkább ez legyen menő, hanem mert kell és kész.

Egészséges életmód

Ezt nem kell ragoznom, mindenki mindig megfogadja. Viszont elkezdtem szeretni a zöldségeket, úgyhogy haladok. Kifejlesztettem egy jó technikát, ugyanis míg sétálok 1-1,5 órát, podcasteket hallgatok önfejlesztés témában. Nyugtató, mégis leköt, úgyhogy a legjobb kombináció. Persze ez is fejben dől el, de én most tényleg nagyon szeretnék ebből szokást kovácsolni, úgyhogy a lehető legtöbb estémet kint töltöm a kutyusommal.

Lazább érzelmek

Ez érdekes pont lehet, de talán a legfontosabb jelenleg. Az egyik legnagyobb gond velem az az, hogy nagyon magamra tudom venni mások problémáját a saját életükkel kapcsolatban. Nyilván mivel szeretem a többi embert, feladatomnak érzem megoldani a bajukat. Sajnos nem szabad beleavatkoznom semmibe, hiszen észrevettem, hogy ilyenkor én is nyugtalanabb leszek. Kettőt hátralépve adhatok tanácsot, de azért nem lehetek ideges, amiért mások nem az én gondolatom mentén oldják meg az ügyeiket. Nincs olyan hónap, hogy nem mondanám magamnak azt, hogy Fanny, ez nem a te életed, ezt majd ők megoldják. Akarva akaratlanul is belekerülünk mások katyvaszába, de nem szabad. Ragaszkodni sem szabad. Hozzánk sem ragaszkodnak ennyire.

Inspirációk az úton

Kellenek olyan példaképek/inspirációk/segítők, akik megmutatják a lehetőségeket. Nem mindig látjuk a fától az erdőt, ezért jó, ha több szem többet lát. Főbb inspirációim a videósok, mert közvetlenségükkel barátokként érezhetjük magunkat. Lavendaire, Aaron Doughty, Emma Mumford és Simply Nay azok a tartalomgyártók, akik mindig tanítanak nekem valamit. Nézhetem őket otthon, hallgathatom őket munka közben, vagy sétálásnál egy podcast keretén belül velem lehetnek. Számomra fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik értik mit szeretnék, hasonlóan motiváltak és mozgásban vannak, és ha belegondolok nagyon sok ilyen barátom van. Ők a másik csoport, akik inspirálnak.

Tervek és vágyak

Nem szeretném megosztani az összes tervem, de egy listát azért lejegyzek, ha majd év végén visszatekintek, akkor lássam honnan hova jutottam el.

- A lehető legtöbbet utazni vélhetően külföldre. - Mindig visszaírni a barátaimnak, még akkor is ha lusta disznó vagyok. - Munka, munka, munka. - Olyan forma, amire büszke lehetek. - Igent mondani gyakrabban. - Felkelni korán, meditálni sokat, lendületesen végezni a napom. - Kizárni az ártó rezgéseket. - Hanyagolni a húst, több zöldséggel pótolni. - Véghez vinni a terveket és merni nagyot álmodni. - Beosztani a pénzt és nem elverni.

Köszönöm, hogy itt voltatok! Szép estét♥


bottom of page