top of page

Blogmas 2017 - 10 - 11 - 12. nap: 10 dolog, amit meg kell tenned még 2017-ben


Még van pár hetünk az év lezárásáig, ezért azt hiszem a legjobb az, ha még időben elkezdünk készülni rá. Sokan észrevették, hogy a 2017-es év sok megpróbáltatást tartogatott, de inkább ami az énünket illeti. Ebben az évben szakítottunk, elbúcsúztunk barátoktól/családtagoktól, új munkahelyen kezdtünk, felmondtunk, utaztunk, elkezdtünk foglalkozni az önismerettel és felnyílt a szemünk bizonyos dolgokban. Ami engem illet, ez az év roppant nehéz volt, hiszen valahogy a sors olyan helyzetekbe kergetett, ahol muszáj volt megtanulnom egyedül kievickélni a nehézségekből, és ezáltal fejlődni is ehhez mérten. Számmisztikailag egyes évet írunk jelenleg, ami pontosan tükrözi az állapotokat, hiszen ez az újrakezdés, a bátorság és a felépülés éve. Később kifejtem mire számíthatunk 2018-ban, viszont nagyon fontos rezgése van 2017-nek, hiszen bár a 2016 a szortírozás és megszabadulás éve volt és sokan ehhez mérten extra fosnak élték meg, a 2017-es esztendőben folytatódott ez a folyamat. Most a saját javunkra alakultak így a dolgok, és végre rájöttünk mi számunkra a legjobb. Még akad mit tenni az utolsó hónapban, úgyhogy lássuk miket kellene elvégeznünk.

1.) Vedd számba emberi kapcsolataidat

Nos aki kicsit jártas a számmisztikában az tudhatja, hogy a 9-es évben felgyülemlett és már nem szolgáló kapcsolatoktól meg kellett volna szabadulnunk, viszont ha ezt nem tettük meg, akkor az 1-es év remek pótlás erre. Tehát ha 2016-ban és 2017-ben nem sikerül megszabadulnunk az ártó és nem építő kapcsolatoktól, akkor még visszük magunkkal kilenc további éven keresztül. Biztos vagyok benne, hogy kapásból minden második olvasóm tud mondani egy olyan személyt, akitől a falra mászik, de kényszernek érzi, hogy jóban legyen vele. Abba belegondoltatok már, hogy esetleg milyen lesz a további kilenc évetek, ha folytatjátok ezt az ártó kapcsolatot? Most nem a nehezebb vagy kicsit kihivásokkal gazdagított párkapcsolatokra vagy barátságokra gondolok, hanem arra, amikor a másik minden lépésedbe beleköt, folyamatosan szemrehányásokat tesz és nem bírja elfogadni a személyed? Miért is kéne ezt ápolni tovább, ki mondja meg mi a helyes? Itt az idő lépni, hiszen ez a TE életed.

2.) Új perspektíva

Egyik nap láttam egy videót, amiben a csajszi minden évének témát ad, és ez alapján tervezi meg a hónapjait. Visszamenőleg természetesen okosabb az ember, de ha a 2016 a szenvedések és pofonok, a 2017 a szellemi megújulás és felébredés éve volt, akkor 2018 a munka és az élvezetek éve lesz. Ne úgy képzeljétek, hogy elmegyek Indiába és hedonista módon élek a nagyvilágba, hanem nem fogom más érdekeit nézni, ha nekem valamire szükségem van. Nem fogok csak azért nem utazni, mert más nem jön velem, és nem fogok csak azért valakivel jóban lenni, mert neki úgy áll érdekében. Rengeteget szeretnék dolgozni a SAJÁT projektjeimen, mert én azt vettem észre, hogy nagyon jó ötleteim és munka stratégiám van, de ha társulok akkor többet teszek bele, mint a másik. Úgyhogy ideje csak úgy élnem, ahogyan nekem a legjobb. Neked mi lenne a 2018-as témád? Új munka, kapcsolat, családalapítás, utazás, netán jobb pénzügyek? Bármi is legyen az, tudod már most, illetve érzed, hogy merre akarsz elindulni és tarts ki mellette ha rálépsz az útra.

3.) Nagytakarítás, de mindenhol

Ez elcsépelt lehet, de egy nagytakarítás eszméletlen felszabadító lehet. Kis szoba átrendezés, szortírozás, eladományozás. (Erre kitérek később) A lényeg, hogy szerintem elég sok vackot összegyűjtöttél már az év(ek) során, és ahogyan a személyektől, úgy a tárgyaidtól is érdemes megválnod. Vannak olyan felhalmozott dolgaink amik egykor sokat jelentettek, de ma már nincs funkciója, éppen ezért ha nem szeretnéd kidobni ezeket, akkor érdemes bedobozolni és eltenni emlékbe, de semmiképpen nem kell, hogy a szobádban tárold. Tudom, hogy nehéz olykor megválni a szeretett csecse-becséktől, de hogyan kezdhetsz új lappal, ha még mindig a múlt nyomai vannak elszórva a teredben?

4.) Keress egy új hobbit

Sajnos elég sok embernél látom, hogy nem igazán foglalkozik a hobbijaival, mert az örökös munka mellett semmi ideje nem jut rájuk. Azonban ezzel csak az a bökkenő, hogy az ember hajlamos órákat ülni a gép előtt és csak pörgetni olyan oldalakat, aminek a tartalma kicsit sem releváns. Ezek helyett az elpocsékolt órák helyett simán elkezdhetnénk egy új hobbit. Talán 2018-nak nem kéne arról szólnia, hogy a közösségi oldalakon látott ismerőseink életéről csámcsogunk, hanem elkezdjük a sajátunkat építeni. Én például el akarok kezdeni digitálisan is rajzolni, illetve megtanulni annyira fotózni, hogy a termékeimet jól tudjam prezentálni. Úgyhogy csak hagyd a többieket, és kezdj el egy új dolgot ami épít, és ami jobbá teszi az életed.

5.) Használd ki az ünnepeket

Ma már nem azt jelenti a karácsony, amit régebben, viszont nem gondolnám ezt rossznak, vagy jónak. Felnőtt fejjel jobban átérzi az ember az ünnepet, hiszen ilyenkor már keresőképesek vagyunk és bármit meg tudunk venni magunknak év közben is. Most sokkal jobban élvezem az ünnepeket, mert nem a drága ajándékokon van a hangsúly, hanem azon, hogy együtt lehetünk. Szeretem az ünnepi hangulatot, a finom ételeket, a hülye filmeket, és csak pár napra kiszakadni az elvárásokból. Szerencsére már idegesítő rokonokkal sem kell találkoznom, hiszen megváltam tőlük. És milyen jó így!

6.) Írj évértékelőt

Sok munkahelyen az évértékelő mást jelent, szóval nem arra buzdítalak téged sem, hogy ehhez hasonlót produkálj. Csak írd fel nagyban, hogy 2017, és ami eszedbe jut, firkantsd le. Nekem nagyon fontos év volt az idei, mert kimaxoltam a felébredést és önismeret fejlesztését rendesen, viszont lenne még mit tanulnom a téma kapcsán. Akár feljegyezheted, hogy miket tanultál idén, miken van mit javítanod, és érzésed szerint milyen lesz a következő éved. Leírhatod hol jártál, miket csináltál, és miket szeretnél még megcsinálni jövőre. Elmélkedhetsz azon is, hogy kikkel ismerkedtél meg és kiknek vagy hálás. Ilyenek.

7.) Nagy fogadalmak

Óvatosan kell bánni a fogadalmakkal, mert elég sokszor nem állják meg a helyüket. Mármint megfogadhatnám, hogy kedves leszek Juli nénivel, ha ki nem állhatom. Megfogadhatnám, hogy jövőre heti ötször elmegyek futni, nem fogom bírni. Megfogadhatnám, hogy nem foglalkozom másokkal, lehetetlen betartani. Éppen ezért fontos ismerned magad annyira, hogy tudj reális fogadalmakat tenni. Például az egyik ilyen, hogy jövőre többet foglalkozom a munkámmal, és kevesebbet a régi kudarcaimmal, amik hatással vannak a jelenemre. Többet fogok egyedül utazni és kevésbé leszek mások kedvére utalva. Mert sajnos nagy baj nálam, hogy mindig először másokat kérdezek meg, hogy van-e kedve ehhez, vagy ahhoz, és ha nincs, akkor én sem csinálom. Szóval csak szeretnék önállóbb lenni.

8.) Adventi vásárok minden napra

Nem vagyok nagy vásárjáró, de Budapest évről-évre egyre szebb. Megfogadtam, hogy idén eljutok a legtöbb magyarországi vásárba, de eddig megdőlni látszik. Minden esetre a fővárost nem hagyom ki, mert lassan van olyan színvonala, mint bármely mász ország fővárosának. Természetesen nem kötelező degeszre vásárolni magunkat, nyilván mert aranyárban van minden, viszont a hangulatért megéri elmenni. Mellesleg ide még egyedül is érdemes kiszakadni. Én mostanában azért is szeretek egymagam utazni, mert így nem kell más nyűgjeinek eleget tennem és alkalmazkodnom.

9.) Könyvek és filmek

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal a listámmal, amin a megnézni vagy olvasni vágyott filmek és könyvek szerepelnek, ám idő vagy kedv kiányában nem sikerült teljesítenem. Mi is lehetne jobb időszak erre, mint a két ünnep között, főleg ha hozzám hasonlóan te sem szándékozod kitenni a lábad az utcára. Nálam van pár könyv amit szeretnék befejezni még idén, hiszen ezeken kívül is még tudnék rendelni párat, illetve filmekből is tudnék választani egy-kettőt. Apropó, a karácsony tökéletes alkalom moziba menni, nálunk ez szinte már hagyomány anyukámmal. Szóval olvassunk együtt, ha van kedvetek.

10.) Én idő

Az utolsó pont a legfontosabb. Az ember életében mindig ott lebeg a lezárás és újrakezdés, viszont abban talán megállapodhatunk, hogy a legjobb módja egy boldog élet kialakításának az, ha csak úgy alakítjuk a dolgainkat, ahogyan számunkra a legmegfelelőbb. Ha idén nem sikerült egy páratlan kapcsolatot kialakítanod magaddal, akkor mindenképpen gyúrj rá jövőre, viszont van annyi időd, hogy megismerkedj önmagaddal. Egy egész életet kell leélned vele, és nem mindegy milyen minőségben teszed. Persze sokunk képes elhanyagolni magát, menő ruhákban és drága telefonokkal járunk, de mi van belül? Mit érzünk bizonyos helyzetekben, és hogyan döntünk? Idén sikerült megtalálnom önmagam, maradéktalanul bízom az intuícióimban még akkor is, ha ez néha képtelenségnek tűnik. Nos, fontos a barátokkal és a családdal eltöltött idő, de vajon magaddal mennyit foglalkozol? Meg kell értened mennyire fontos ez, minden más utána kezdődik.

Remélem ezzel a hosszú bejegyzéssel megbocsájtjátok a napok összevonását, sokszor annyi teendőm van, hogy nem jut időm írni, de ennek ellenére élvezem. Külön köszönöm, hogy megjegyeztek egy-egy gondolatot és meséltek nekem róla, úgyhogy bízom benne, hogy karácsonyig még sikerül titeket elkápráztatnom így-vagy úgy. Holnap egy izgalmas Tag-gel várlak titeket!

Szép napot, holnap tali♥


bottom of page