top of page

Őszi bakancslista és manifeszt szerda


Nem is tudom hol kezdjem. Talán elég annyit mondanom, hogy ma telihold van, és az emberek szörnyen megkattantak. Ma elég sokat járkáltam nem messze innen, és őszintén nem tudok rájönni, hogy mitől volt ma mindenki ennyire bunkó és tapintatlan? Ebbe sajnos én is beletartozom, mert nagyon türelmetlen voltam, próbáltam nem kimutatni mennyire nem értem mások viselkedését, de sajnos látni lehetett mennyire idegesít mindenki. Ah, mindegy, ez csak egy kis bevezetés volt, szerencsére holnap már mindenki békés galambocska lesz. (Vagy nem.)

A címből láthatjátok, hogy nálam már nagyon robog az ősz, olyannyira, hogy meg is volt az első Starbucks őszi ital kóstolás, méghozzá egy csodaszép helyen, a Halászbástyánál. Fantasztikus napot töltöttem ott, és ezt nevezhetjük bevonzásnak, mert már hónapok óta el akarok jutni oda. Ezen kívül még megannyi dolog történt velem a héten, de erről lejjebb írok.

Őszi ,,namostaztánmindentbele" bakancslista

Az ősz a kedvenc évszakom, és nem csak azért, mert szülinapom lesz, hanem azért is, mert ilyenkor már minden sokkal lassabb, nyugisabb, kuckózósabb. A tél hidege és a karácsony miatti őrület néha sok tud lenni, de be kell vallanom, hogy eléggé nagy a verseny a két évszak között, mégis az előbbit szeretem jobban. Igen, én voltam az, aki panaszkodott a meleg miatt, de ezt nem bánom, mert általában sokkal jobban kimaxolom a többi hónapot. Lássuk mi az az 5 dolog, amit mindenképp szeretnék megvalósítani, és mi az az 5, ami már fixen vár rám.

1.) Teaház a barátaimmal

Mi gimiben rengetegszer teáztunk vagy a Vörös Oroszlánban, vagy a Zöld Teknősben. Utóbbinál észrevettük, hogy a Kozsó üzemeltette édes takaros kis helyen elég extrák a teák, mert valahogy túl vidámak voltunk utána. Talán csak a véletlen műve?:D Minden esetre nagyon szeretek teaházba menni, mert annyira jó a hangulata, és annyi kedves emlék köt hozzá. Akkor a jó, ha kint esik az eső, vagy tudjátok olyan kis ,,gloomy" az idő, te pedig bevackolod magad a babzsákba, és élvezed az ízeket. Annyira szeretem az ilyen programokat, és olyan régen voltam már, hogy ezt idén őssze biztos ki nem hagyom.

2.) Sétálni az Andrássyn

Ez is egy kedves emlék, még gimiben páran sétálgattunk a sárga levelekkel tarkított Andrássyn, és bennem ez az emlék annyira megmaradt, hogy minden évben vágyom rá. Eleve a város azon része, kezdve a Városligettől folytatva az Oktogonon át a Deák térig annyira fílinges, hogy bármikor tévedek arra, jó érzésekkel távozom. Az sem baj, ha picit szemerkél az eső, vagy nagyon sötét az ég, annyira varázslatos minden. ( Túl sok az annyira.)

3.) Gossip Girl maraton

Ezt ne kérdezzétek miért, de ha ősz, akkor Gossip Girl. Nekem annyira mindig a szeptember jut eszembe arról a sorozatról, és minden egyes évben megnéztem az elejétől. Főleg akkor volt hangulata mikor divattervezőnek tanultam, nyilván hiszen Blairnél nem öltözik senki stílusosabban, viszont úgy érzem most is köszönhetek neki kellemes perceket. Nem tudom meddig jutok el, mert a gimis részek után pár apad az érdeklődésem, de mindenképp elkezdem!

4.) Szex és New York

Ha hiszitek ha nem, én még egy részt sem láttam ebből a sorozatból. Nagyon nagy kultusza van, és azt hiszem az egyik legmeghatározóbb sorozat, viszont engem sosem szippantott be, és sosem éreztem a késztetést. Most valamiért nagyon szeretném megnézni az összes évadot, de főleg azért, mert a divatvilágban egyszerűen mindenhol szó esik róla. Biztos vagyok benne, hogy egy meleg teával és finom párologtatóval majd könnyen végigmegyek a részeken.

5.) Töklámpás fesztivál, sütőtök, Pumpkin spice latte

Voltam már ezen a rendezvényen pár évvel ezelőtt, és elmondani nem tudom mennyire hangulatos volt, éppen ezért szeretnék idén is ellátogatni rá. Nagyon nagyon szeretek mindent, ami őszi dolog, így a sütőtök mindennapi eledelem esténként. Természetesen idén is degeszre eszem majd magam vele, sőt, még pitét is sütök belőle! Mondanom sem kell, hogy a Pumpkin spice latte a Starbucksban örök klasszikus, és naná, hogy idén is magamévá akarom tenni. Az ősz a kedvenc évszakom♥

Mik várhatóak ősszel?

1.) Szeptember: Emma Mumford találkozó valamelyik budapesti romkocsmában. Annyira várom ezt az eseményt, hogy nagyjából nem is tudok másra gondolni, kiugrom a bőrömből.

2.) Október: Kirándulás Krisna-völgybe az édesség ünnepre. Nyáron voltam már ott, és természetesen a legmeghatározóbb élménye volt az évszaknak. Akárhányszor tehetem, mindig menni szeretnék, mert annyira fantasztikus hely.

3.) November: Szülinapom lesz a hónap elején és ez sok dolgot magával vonz majd. Számmisztikailag új évet kezdek, ami a mostaninál sokkal őrültebb lesz. Nem tudom mit várhatok, de az biztos, hogy káosz lesz, ennek ellenére viszont sikeresebb. Hát meg azért jó, ha minden rólam szól egy kicsit:DD

4.) November vége: Utazunk Rómába Mariettával, és komolyon nem tudom kifejezni mennyire meseszerű ez. Első repülésem lesz, és még egy percig nem rettegtem miatta, annyira természetesnek érzem. Egy álmom válik valóra.

5.) November: Ez a határideje annak, hogy fullra összeszedjem magam. Mikor elkezdtem az életemen változtatni, akkor ezt a hónapot tűztem ki magamnak arra, hogy eddig mindent elérjek az új szemléletemmel. Májustól számítva ez lesz a hatodik hónap, ami azt jelenti, hogy minden ami akkor, vagy azelőtt fájt, már nem fog számítani. Már most azt érzem, hogy jócskán elfelejtettem a sok akkori szenvedést, és most annyival másabb minden. De november mindenre gyógyír lesz.

Kis manifeszt szerda így a végére

Ez most rövid lesz, mert ez egy nagyon nyugis hét volt, és pont ezért szerettem nagyon. Nem történt olyan sok minden, de ami mégis, az nagyon nagy benyomást tett bennem.

1.) Megszereztem Elizabeth Gilbert Big Magic c. könyvét, amivel már tavaly óta szemezek. Most picit úgy voltam vele, hogy tökre megérdemlem:D Hatalmas könyvmoly lettem a nyáron, és remélem ez kitart ősszel is.

2.) Végre eljutottam a Halászbástyához, és fantasztikus időben volt részem. Azért valljuk be, mindenki szeretne kicsit olyan munkát, amit a Starbucks teraszán tud végezni a laptopján, elé pedig leírhatatlan látvány tárul. Talán ez lehetne egy kisebb célom!:D

3.) Most ez nagyon ködösítve lesz, mert nem akarok konkrétumokat mondani, hiszen minden annyira hamar változik. De komolyan és tényleg komolyan el kell árulnom, hogy a dolgok szürreálisan jól alakulnak. Nem csak a munka, az emberek, és a fejlődés terén, hanem más területeken is. Van bennem egy apró félsz, hogy talán ez csak ideiglenes állapot és minden rosszabbodni fog, de már nem tudok ilyen vészmadár lenni, mert látom mennyire jó helyzetekbe sodornak a rossz dolgok is. Inkább csak sodródom az árral, és azt érzem, hogy ez most nagyon jó. Valóban azt érzem, hogy most nagyon beindultak a pozitív folyamatok.

Nos, ezek voltak az őszi bakancslistám pontjai. Természetesen millió dolog van még, amit jó lenne valóra váltani, de jelenleg ezek azok, amik a leginkább foglalkoztatnak. A mai bunkózós nap után pedig csak annyit mondok nektek, kedves olvasók, legyetek MINDIG kedvesek és törődőek, mert sosem tudhatjátok, hogy a másiknak éppen milyen nehézségekkel kell megbírkóznia. Ez nem azt jelenti, hogy az idiótákat teljes mértékben tolerálni kell, de azt igen, hogy nem biztos, hogy mindent ki kéne mondani, ami a szíveteken van.

Szép estét és namaste♥


bottom of page