top of page

2017-es szokás bakancslista

Tudom, tudom, én is állandóan hülyeségnek tartottam az újévi fogadalmakat, és hiába szerettem volna betartani valahányat, szinte semmi nem sikerült belőle. Miért is lenne ez idén? Nos, tegnap néztem vissza az aznapi mokka beszélgetéseket, és Soma Mamagésa volt az egyik vendég, akit én amúgy egy nagyon humoros, okos nőnek gondolok, és mindig picit egy spirituális nagynéninek nevezek magamban. Ő is, és az életvezetési tanácsadó is szorgalmazta, hogy állítsunk fel célokat és határidőkben gondolkodjunk. Soma is rávilágított az építkezésre, amelyet elsősorban a saját személyiségem terén kezdhetek el, majd utána jöhet a test is. Ezt szerintem kezdem már teljesíteni, legalább is mostanában szellemileg tisztábbnak érzem magam. Elővettem az én kis naplóimat, amelyből van három is, és felállítottam a napi ritmusomat.

Svéd

Kezdem a lightosabbal, mert szerintem ez a lightosabb kategóriába tartozik, és nagyon ingoványos talajon táncolok vele, azonban miért ne? Szerintem ismeritek a duolingo alkalmazást, és biztosan ti is hülyéskedtetek már azzal, hogy a leglehetetlenebb nyelvekkel szórakoztok. Elkezdtem svédet tanulni. Miért a svéd? Én mindig szerettem az északi országokat, valószínűleg mert rohadt sok a hó meg a hideg, vagy legalábbis szeretik így ábrázolni. Ettől ez még nem indokolja meg a svéd nyelv tanulását, de egy roppant érdekes és kikövetkeztethető nyelvnek érzem a német és angol után. Ja nyugi, azokat is gyakorlom itt. Remélem sikerül év végére végigvinnem a svéd leckéket, és olyan jó lenne, ha konyhanyelven is, de megtanulnék beszélni. Menőnek érezném magam e tekintetben is:D

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Minden nap három relaxáció

Amióta relaxálok minden nap, azóta nem voltam stresszes. Lehet azért is van ez, mert szünetben sikerült elmélyülnöm ezekben a vezetett lazításokban, és még nem szippantott be a munka világam azonban úgy érzem ez egy remek alapja a kiegyensúlyozott lelkiállapotnak. Reggelente ha kialudtam magam, akkor tolok egy elmetükrét, hiszen nagyon fontos vizualizálnom és nyomatékosítani az agyamnak, hogy EZ a célom, EZT akarom elérni, és ettől jól indul a nap, hiszen bennem van, hogy ez az enyém lehet. Nos, sokan hiú ábrándoknak gondolhatják az ilyen módszereket, de szerintem megér egy próbát mindenki számára, és ha tényleg nem jön be, akkor valószínüleg nem csináltuk jól, mert ez 100%-ban beválik. Mikor jön a siker? Amikor már készek vagyunk befogadni. Ezt hosszan most nem írom le, de mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy amit akarunk, azt tényleg akarjuk-e feltételek nélkül.

Délben ebéd után egy tíz perces szokáskontroll relaxációt végzek, este pedig ha nagyon álmos vagyok, akkor csak szerteágaznak a gondolataim és csak pihenek, ha nem, akkor itt is mehet a szokáskontroll. Végtelenül egészséges és jó hatással van az idegrendszerre, ettől nem érzem magam fusztráltan és gyógyszerek nélkül is nyugodt és stresszmentes lehetek.

Olvasás

Csapnivaló a 2016-os olvasmánylistám, és ez azért is lehet, mert szörnyen ideges időszakomban szerettem volna kicsit kikapcsolni, ami persze nem sikerült, mert a gondolataim össze-vissza kalandoztak. Most, hogy teljesen szedált állapotban vannak a sejtjeim, sokkal jobban el tudok merülni az aktuális könyvemben, sokkal több időt tudok rájuk fordítani. Remélhetően ez minden napom része lehet, főleg mert a személyiség fejlesztő és motiváló könyveim is adnak egy kis pluszt, ami még jobbá teszi az aktuális hangulatom. Szabó Péter egyik előadásában láttam, hogy ő is reggel relaxál, majd olvas, mert köztudott, hogy az alvás utáni első óra határozza meg a személy egész napi hangulatát, és ha jobban belegondolok, akkor ez így is van.

Mozgás

Istenem, hányszor vettem már rá magam és semmi. Az a baj, hogy nem láttam benne az örmöt, ami hajtana, csak éreztem, hogy fáradt vagyok, és nagyon elegem van. Nekem nem jönnek be az olyan tanácsok, amelyeket már évek óta mozgó emberek adnak, egyszerűen nekem kell megtalálnom a tökéletes mozgásformát. Nos, mindenki számára a saját elképzelése a jó, és nagyon kevésszer van az, hogy valaki egyetért egy másik ember módszereivel, amivel nincsen baj, emberi mivoltunkból fakadóan így a természetes, de éppen ezért szeretném ezt egyedül csinálni.

Számomra az egyik legjobb módszer a jóga, amely a testet és a lelket is fitten tartja, és amely mozgásforma nyugodt, kellemes és hatásos egyben. A spirituális élet magával vonzza a jógát, így szerintem evidens, hogy ez az egyik olyan tevékenység, amelyet szívesen végzek majd. Vegán még nem leszek, de láttam a TV-ben egy undi dokumentumfilmet, amiben a húsok felvizezéséről beszéltek, és elgondolkodtatott picit. A másik mozgás az aerobik, pilátesz, zumba, ezek kombinálása. Tény, hogy a leghelyesebb az aerob és súlyzós edzések mixe lenne, de engedtessék meg a választás joga. Szóval ez a kis ugrálós sport azért is jó, mert basszus JÓ KEDVE VAN AZ EMBERNEK KÖZBEN. Nekem az soha nem jött be, amikor szenvedtek az emberek a teremben és láttam a fájdalmat, ami oké, hogy megtérül, de nekem ez nagyon lehúzta a kedvem. Úgyhogy jöjjön egy kis latin táncika mellé.

Egészséges táplálkozás

Lerágott csont. Volt időszak, amikor imádtam így étkezni, de annyira hamar ki lehet belőle billenni, és éppen ezért kezdtem el a szokáskontroll segítségével azt programozni, hogy igen, SZERETEM az egészséges kaját, és IGEN, szívesen eszem azt. A szokáskontroll lényeg amúgy az, hogy 30 napig programozod ezt, és addig semmit nem kell tenned tudatosan érte. A 31. naptól fogva ez az új szokás vagy érzés beépül a tudatodba, és már így fogod alakítani a napjaidat. Nem tudom hanyadik napnál járunk, de ma ettem zöldséget. Ez tudjátok mekkora szó? Ha van választási lehetőségem, akkor nem veszem ki az uborkát a hűtőből, de ma istenien esett és én ennek nagyon örülök.

Nos, ezek azok a dolgok, amelyek remélhetőleg a napjaim részét képezik majd. Szörnyen bizakodó és optimista vagyok a jövőmet illetően, és nagyon nagyon akarom, hogy most végre valami elinduljon. A belsőm már készen áll, most a külsőm jön. Egyébként tetszik a hajam szőkén, szerintem ráküldök még egy kis hidrogént, hogy teljesen kicserélődjön mindenem:D Remélem nektek is vannak céljaitok, hiszen célok nélkül az ember csak teng-leng, és a siker egyik fontos kulcsa ez.


bottom of page