top of page

Mindenki kezdi valahol

A szociális médiával az ember megszokta azt, hogy az arcába van tolva más sikere, más fényűző élete, amit vagy irigylünk, vagy örülünk, vagy mélyégesen szomorúak vagyunk, mert azt gondoljuk mi ezt sosem érhetjük el. Meglepődnél, ha tudnád, hogy hány nemrég milliárdossá vált ember gondolta ugyan ezt, mielőtt a siker elérte őket. Csupán csak annyival, hogy kitartottak céljuk mellett, nem adták fel akkor sem, ha adósságokba keveredtek, éjt nappallá téve dolgoztak, eljutottak oda, ahova mindenki eljuthat.

Mit kell tenned ahhoz, hogy álmaid valóra váljanak?

Mindenképpen magadba kell nézned. A hárítás, a mások hibáztatása, az, hogy meg sem próbálsz változni, hogy inkább szenvedsz a helyzetedben azt mutatja, hogy nem is akarod eléggé, vagy élvezed ezt a kiszolgáltatott helyzetet. Ha ilyen vagy, akkor ne olvass tovább, mert inkább olyan emberekre koncentrál ez a bejegyzés, akik már eldöntötték, hogy tartani szeretnének valamerre. Rhonda Byrne A hős c. könyve nekik szól, bemutatja azon emberek életét, akik alulról kezdték, mi több, sokkal hányatottabb sorsuk volt, mint neked, és most híres márkák és cégek fejesei. Miért? Mert volt egy ötletük, és kitartottak mellette. Ha már van egy olyan elgondolásod, amit egy hétig stabilnak tartasz, akkor ne érdekeljen pénz, vagy idő, vagy pártfogoltak, egyszerűen menj és csináld.

Az illusztrálás egy nem túl stabil szakma, mégis gyönyörűnek gondolom, mert olyan mesés ruhákat álmodhatok meg, amelyeket nem szégyellek, és saját magam hajtásával elértem azt, hogy már közel vagyok ahhoz a stílushoz, amit magam előtt láttam az elején. Rengeteg akadályt gördítettem magam elé, mindig fel tudtam sorolni tíz indokot miért NEM fog sikerülni, és max hármat, hogy miért fog. Mára már húsz olyan indokom van, ami megdönthetetlen. Egyszerűen azért, mert azt gondolom én is képes vagyok a legnagyobbak közé emelkedni, az élet engem, sőt senki mást nem bűntet azzal, hogy elvegye azt, ami fontos neki. Csak magunk vonhatjuk meg.

Ha nincs energiád, pénzed, időd, akkor hogyan indulj el?

Először is tagadd le a kérdésem. Mert ilyen nem létezik. Nem lehetsz elég idős a tanulsához, nem lehetsz elég szegény a mozduláshoz, és nem lehetsz elég fáradt az álmaid megvalósításához. Csak lusta, jobb ha tőlem olvasod. Így hát kerekedj fel és nézd meg mi áll birtokodban. Ha belegondolsz nagyon sok dolog van a tarsolyodban, és adj hálát, hogy ennyi mindened van, ne keseregj állandóan azon, hogy mid NINCS valamihez.

Egyszerre tegyél meg egy lépést. Legyen egy ötleted, aztán azt jövő héten kezdd megformálni. Képzeld el milyen, ha eléred a célod. Éld meg a sikered kétszer, egyszer gondolatban, egyszer az életben. Ha van egy kép a fejedben, akkor könnyebb az úton haladnod, viszont ha nincsenek céljaid, akkor az élet neked nem tartogat túl sok izgalmat karrier ügyileg. Legyen mindig célod, különben csak bolyongsz a világban. Indulj el és nézd meg mi lesz belőle.

Hogyan küzdd le magad?

Téves azt gondolnod, hogy boldogságod útjában mások állnak. Mások sokkal kevesebbet gondolnak rád, mint azt hinnéd, viszont te non-stop magadon agyalsz. Ne legyél saját magad korlátja, ne engedd magadnak, hogy eltántorítson. Szükséged van a racionális, mérnöki bal agyféltekédre, és a játékos, bevállalós jobb agyféltekédre. Kell egy kis álmodozás a boldog élethez, mert ha nem, akkor felemészt a szörnyű valóság, ami csak a te fejedben létezik. De a döntés persze a tied, csak akkor vállald is a következményeket.

Pozitívan gondolj célodra, érezd, hogy szinte már a tied! Miért is? Mert már tényleg a tied! Az elhatározás már benned van, már csak mozdulnod kell. Belső ösztönző hangjaidra figyelj, és ne engedj a félelmeknek, mert ez áll a céljaid kapujában. Mindig érezd azt, hogy te vagy a legjobb, így mások is azt gondolhatják, hogy így van, és így is lehet, ha kellő munkát fektetsz a dolgaidba.

Nekem sem volt olyan egyszerű

Szörnyen negatív gondolataim vannak még mai napig is, de meguntam a sok szenvedést azon, hogy mit nem csinálok, és nem is vettem észre mit igen. Nehéz volt megküzdenem az emberek előítéleteivel, vagy a velem kapcsolatos negatív hozzáállásokkal. A legtöbbet ismételt mondatok a ,, 23 évesen nincs munkád, otthon élsz, neked könnyű" illetve az ,, álomvilágban élsz, nem lehet mindent így nézni, realistának kell lenni" valamint a ,, nem érdekel te mit akarsz, az embereket ki kell szolgálni, így kéne csinálni a dolgokat". Ezek a mondatok segítettek előre, mert a vágy bennem van, hogy cáfoljak, cáfoljak és cáfoljak.

Húszonhárom évesen a világ legjobb munkája az enyém, mert kötetlen, rólam szól, én vagyok magam főnöke, és magamtól akarok olyan lenni amilyen, nem egy másik ember miatt. Álomvilágnak nevezhetjük azt, ha nyitott vagyok az élet TÉNYLEGESEN pozitív oldalára, és nem engedek a felesleges nyomasztóan negatív dolgoknak, mert miért is kellene mindent annyira borúsan látni? Ez csak azoknak a takarója, akik nem is szeretnének változni, nekik így jó. Valamint én csak olyan munkát szeretnék végezni, ami értem van, hogy duplán csináljam másokért. Szóval nem igazán érdekel mi az elfogadott, vagy a trendi, ha valakit érdekelnek a munkáim, az majd szól, ha valakit nem, akkor nem. Azért, hogy több pénzem legyen, nem fogok valamilyen lenni, ha amúgy nem érzem magaménak.

Nem könnyű kezdeni valahol. Nem könnyű az elhatározást megtenni, de amint saját egónkat leküzdjük, ami minden rossz okozója, már semmi nem lesz olyan egyszerű, mint sikeresnek lenni. Mély levegő, és induljunk el, hiszen ez rólad szól, egy hatalmas egész része vagy, és ugyan annyi jut neked, mint másnak, az, hogy hogyan élsz ezzel, rajtad áll. Adj hálát minden nap, élvezd az életed.

Mindenképpen olvasd el a következő könyveket, így könnyebb lesz az úton maradnod:)


bottom of page