top of page

Kézikönyv introvertált lányokhoz


Ugye ismerős a szituáció, elmentek egy társasággal szórakozni, megpillantotok egy lányt, aki éppen feltűnően nevetgél még tíz emberrel, és ő a party királynője, mindenkivel jól érzi magát, szemlátomást odavan érte mindenki, és valljuk be, titokban te is. Na hát ezt nem látjátok introvertált lányoktól. Ha most azt kérdezed mi ez a hülyeség, egy újabb ezo cucc, vagy valami tudományos agymenés, akkor meg kell, hogy nyugtassalak, ez csak tény. Vannak extrovertált, tehát nyitott, társaságkedvelő, bevállalós emberek, és vannak introvertált, csendes, zárkózott és magánakvaló emberek. Egyik sem jó vagy rossz, egyszerűen valaki ilyen, valaki pedig olyan, de ha még úgy is tűnhet, hogy az introvertált személyek boldogtalanok, ezt megcáfolom én is, nem vagyunk rossz kedvűek vagy depressziósak, sokkal inkább egyedül is boldogak vagyunk. Egy introvertált társad nem fog arról panaszkodni, hogy őt nem szereti senki, egyedül van és magányos, mert hiába szereti jobban az egyedüllétet, valójában egy egész univerzum van az elméjében. Az ilyen lányokhoz sokkal nehezebb közelebb kerülni, mert kicsit körültekintőbbek párválasztás esetén, valamint nem könnyen lépnek ki a komfortzónájukból. Nem lehetetlen randira hívni őket, de az érdeklődésük hamar elillan, ha valamit nem megfelelően csinálsz. Misztikus utazás ez, ahol a másikat nem lehet megfejteni? Dehogy. Ez nem egy "hogyan kezeljük a nőket" poszt lesz, hanem egy útjelző hozzánk.

1.) Hogyan érd el egy introvertált lány figyelmét?

Azt tudni kell, hogy mi nem kezdeményezünk. Nem azért, mert mi Kim Kardashianok vagyunk, hanem mert nem merünk. Azonban ha odajössz és beszélgetsz, akkor szívesen csacsogunk szinte bármiről. Ebből is látszik, hogy mi nem utáljuk az embereket, csak talán gátlásosabbak vagyunk extrovertált társainknál. A csajozós szövegek persze itt sem jönnek be, de ha értelmesen és kedvesen beszélsz, akkor nem fogjuk azt mondani, hogy bekapcsolva hagytuk a hajvasalónkat és haza kell rohannunk. Aki introvertált, az sokkal jobban igényli a minőségi, és mély beszélgetéseket, ahol a másik komolyan érdeklődik beszédpartnere iránt, érdekli mit mond és mit gondol a világról.

2.) Randi egy introvertált lánnyal

Nem mondhatom azt, hogy introvertált barátnőd mindenhova el akar majd menni veled. Először tuti ne vidd olyan helyre, ahol nagyon sokan vannak, mert nem szeretjük a sok embert, sőt egyenesen kényelmetlen a helyzet és biztos lehetsz benne, hogy azonnal legszívesebben haza mennénk, de igazából kibírjuk az estét és többet nem megyünk sehova. Aki zárózott és gátlásos, az nem fog a legvadabb buliban kezdeni, mert annyira idegen a környezet, hogy némelyeknek trauma ennyi emberrel együtt lenni. Ha mindenképpen jól akarsz indítani, akkor hívd el a lányt olyan helyre, ahol nincs sok ember és nagyon nyugodt a környezet. Egy teaház vagy csendes romkávézó bensőséges és meghitt. Itt könnyebben felenged a jég, és nem lesz feszengés. Ha már mindketten megnyugodtatok, akkor hidd el le sem lehet majd lőni a lányt, annyit beszél.

3.) Introvertáltság és a problémák

Biztos lehetsz benne, hogy ha neki valami gondja van, azt azonnal nem mondja meg. Talán azért sem, mert azt gondolja a másik nem értheti meg, és valójában kicsit ez így is van, mert az agyuk sokkal tágabban gondolkodik dolgokról. Hiába csak arról van szó, hogy megbukott a vizsgán, ő biztos benne, hogy ez azért történt, mert ez egy tanulólecke valami után, amit ő előző életében tett a másikkal, esetleg ez egy jelzés a sorstól, hogy ez nem az ő uta, így elgondolkodik az iskola otthagyáson. Lehet, hogy ha kicsit többet tanult volna, akkor menne, de valahogy az elme szerteágazik. Ilyenkor a lehető legjobb, ha meghallgatod, próbálsz empatikus és segítőkész lenni, ugyanis ha észérveket sorakoztatsz fel, és kimutatod mennyire túlkombinálásnak érzed a dolgot, akkor abból sértődés is lehet. Az introvertált lányok nagyon sok dolgot magukban tisztáznak le, és van, hogy valamit örökre magukkal cipelnek. És egy jó bulival ezt nem lehet elengedni.

4.) Introvertált világszemlélet

Általában mivel ennyire szenvedélyesen éljük meg a gondokat és az örömöket is, így igazából ha boldogak vagyunk és minden oké, akkor azt sem feltétlen közöljük mással, csak látszik rajtunk. Nem posztolunk a facebookra olyan kiírásokat, amikkel feltétlen közölni akarjuk a másikkal, hogy nekünk mennyire jó, inkább csak dúdolunk rajzolás közben, vidámabban megyünk boltba, vagy örömteli zenéket hallgatunk. Nem igazán szeretjük, ha ezt a másik elrontja, annak ellenére, hogy mennyire zárkózottak vagyunk, elég pozitív, vagy inkább semleges a világnézetünk, és a negativitás nem mindig a társunk. Ha valami problémád van, és szeretnéd ezt közölni, akkor inkább akkor tedd, ha ez a hatalmas jókedv lecsökken csak örömre, mert akkor nem is rontod el a vigadalmat, és a másik is megértőbb.

5.) Szabadidő és introvertáltság

Az introvertált embereknek az otthon a saját kastélya, ahol minden tökéletes és semmi baj nem érheti. Sokan nem is tudják elképzelni, hogy mit lehet otthon csinálni, ami olyan szórakoztató, hogy a másik ne menjen be a többiekkel a városba bulizni. Haha, mit nem? Sorozat, film, zene, könyv, sminkelés, blog írás, netezés, sorolhatnám. Hiába vagyunk magunknak valók, azért nem unatkozunk. Lehetőségek tárháza az otthonunk, és szerencsére mivel van is időnk megszokni magunkat, elég jól kijövünk magunkkal, és egészséges az én képünk. Nem vagyunk a külsőnkkel elégedettek, de a személyiségünk azért el van találva valljuk be. Szóval hiába hívod el valahova, meglehet, hogy 50%-ban lemondja, mert éppen van valami egetrengetően fontos helyette, úgyhogy barátkozz meg te is az otthonával és chilleljetek együtt egy kis popcorn és sorozat maraton társaságában.

És hogy miért jó introvertáltnak lenni? Mert mi tényleg nem érezzük magunkat rosszul, ha éppen nincs mellettünk senki más, hiszen egy kis elfogadással saját magunk barátja lehetünk, és rengeteg dolgot csinálhatunk. Az introvertált lányok pedig nem is idegesítőek ha emberek társaságában van, nem ő lesz az, aki nyerítve vihog egy fél koktél után, és nem ő lesz az, aki állandóan megy a tanárhoz nyalni a jobb jegyért.


bottom of page