top of page

Csúnya irányba halad a világ

Tudni kell rólam, hogy én végtelenül nyugodt, türelmes vagyok az emberekkel szemben, nem igazán érdekel, ha valaki valami ostobaságot csinál, meg igazából eleve az emberek nem érdekelnek, mert nem tartozik rám a hülyeségük. Nem foglalkozom idegenekkel, nem foglalkozom netes nagyképű hülye gyerekekkel, mert mindenki azt csinál, amit akar. Azonban pont a barátommal kezdtük el észrevenni, hogy mostanában az olyan oldalakon is megszaporodtak a magamutogató emberek, ahol amúgy más miatt alakulnak ki a közösségek, nem ez a fő tematikája az oldalnak (az instagram ilyen). Valójában mindig érdekelt, hogy egy ember hogy jut el oda, hogy már az legyen a legfontosabb neki, hogy ki, mit gondol róla, hányan lájkolják, hányan követik, mi mindennel tud másoknak dicsekedni. Ha jobban belegondolok akkor igaz ebben az esetben az, hogy valószínűleg ezek az emberek nincsenek saját magukkal kibékülve, és emiatt várják mástól a megerősítést. Másoktól csikarják ki a szeretetet és az odafigyelést, mások reakciója alapján léteznek, és nincsen meg az a privát kis élete, amit mindenki él mindenkitől távol.

A magamutogatás undorító világa

2016-ra jutottunk el oda, hogy már olyan fejlett a technika, hogy a zsebünkben van egy okos telefon, amiben van kamera, amivel olyan képet tudsz készíteni, mint egy profi fotós, amit aztán egy másodperc alatt fel tudsz tenni valahova, ahol aztán rengetegen nyalják a segged a semmire. Elnézést, de nagyon kivagyok a témára. Nincs azzal semmi baj, ha valaki megosztja a boldogabb perceit. Nincs azzal semmi baj, ha valaki megmutatja mit evett, engem rengeteg egészséges ételt készítő insta felhasználó inspirált a clean kaja terén, és nincs azzal baj, ha megmutatod kikkel és hol voltál. Viszont az már igenis baj, mikor valamit csak azért csinálsz, hogy jobb színben tüntesd fel magad, kommentek és lájkok éltessenek minden képfeltöltés után. És most nem csak az Instagramra gondolok. Történt ugyanis, hogy az egyik oldalon, aminél egy fórum pont az egészséges életmódra lett specifikálva, valaki megosztotta mennyit fogyott x hónap alatt, ez mennyi energiájába, idejébe és kitartásába került, egy nagyon megható bejegyzés volt, és erre jött max öt lájk. Bezzeg, ha valaki kiteszi a tuti kis felszerelését, hogy ő bizony futni megy, és bepózol a tükörbe vízzel a kezében tökéletes hajjal és sminkkel, az elér akár harminc lájkot is. Mert?:D Mitől jobb az a kép annál, ahol valaki igenis nagyon nehéz melóval jobbá tette magát, mert ő ezt akarta, és véghez is vitte? Pózolni mindenki tud, de minek? Minek akarunk bármit is bizonyítani, és mégis kinek? Idegeneknek? Jézusom...

Nekem ennyi, és annyi pénzem van

Imádom, mikor burkoltan tudhatjuk meg valaki anyagi helyzetét. Legjobb esetben maga keresi meg a pénzét, és esküszöm én leszarom ki mire költi, ha keményen megdolgozott érte, akkor egészségére. De én nem verném magam arra, ha a barátom pénzét szórom, mert úgyis megtehetem:D Ezek a nők a nők szégyenei, és ne jöjjünk semmilyen feminista dumával, ez egy elvi kérdés. Azért, mert van egy pasink, aki tehetős, attól még a mi szerepünk nem az, hogy a pénzt elherdáljuk, fizessen mindent, és mi meg csak azért vagyunk, hogy szépen legyünk. Ha felajánlja, hogy kifizeti a fagyim, akkor fizesse, viszont ne fizesse a szombati shopping túrám, mert azt a pénzt én is meg tudom keresni. Mert ő sem szarja azt, de ez már mellékes. Egyébként interneten kérkedni a megvásárolt cuccunkkal, az egyik legundorítóbbnak tartom, mert nem mindenki teheti meg, és ezzel nem azt mondom, hogy akkor ne menjünk vásárolni, hanem, hogy legyünk tekintettel másokra is. Azok a cuccok a mieink, nem másoknak vettük. Lehet örülni egy könyvnek, egy kis kiegészítőnek, egy játéknak, vagy valami dekorációs cuccnak, de ha valaki kitesz egy Michael Kors táskát, és mellé egy végtelenül egyedi Million Roses dobozt, akkor süljön le egyidejűleg a bőr a képéről, mert ez tapintatlanság és hányok ettől:D

Van valamim, de szar, tudja meg mindenki

A legjobb az, mikor valakinek van valami nagyon drága cucca, és leírja, hogy szar, mert ez és ez a hibája. Really? Ez is csakis arra jó, hogy valaki dicsekedjen a helyzetével, mert általában itt a szitu nem úgy néz ki, hogy elmondja, hogy van egy telefonom, nem működik, mert ..., hanem, hogy van egy IPhone 6S plus telóm, és szar, mert csak 16 gigás és nagyobbat akartam. Szívesen kitépném a kezéből és használnám én, és akkor még örömtáncot is járnék, mert amúgy hihetetlen jó kamerája van. Na de értitek nem? És hány ilyen van, és persze nincs is semmi baj az adott tárgyal, de el kell mondani mije van, különben honnan fogjuk tudni, hogy Ő MEGTEHETI???? HONNAN??? Meghalnánk, ha ez az infó nem lenne a birtokunkban.

Végezetül, pár gondolat

Az ilyen emberekkel barátaim nincs mit tenni. Ők addig élnek így, amíg vannak követőik. Sajnos ők sem okosabbak, nem is nézem többre őket, mert míg valaki le meri írni kommentben, hogy jaj de jó neked xy, hogy ennyi pénzed van, bár nekem is lenne ennyi... addig nincs mit tenni, a világ megérett a pusztulásra. Ha van igazi megalázkodás, akkor ez az, és ezek az emberek mind ezt teszik. Mocskos dolog ez az anyagias világ, de legyünk okosak pls, ne etessük ezeket az állatokat, mert csak megszokják, és tovább folytatják. Inkább cselekedjünk saját javunkra, dolgozzunk keményen, verjük el a pénzt, de csak olyan dolgokra, amik a boldogságunkat szolgálják, és csak azért vannak, hogy NEKÜNK jó legyen.

Szép estét!


bottom of page