top of page

A tökéletes Pamper Evening

Mindenki érezte már azt, hogy egyszerűen leszakad a háta egy hosszú munkanap után, nem lát el kettőig és koncentrálni sem megy, nincs kedve tenni-venni, egy igazi kényeztetésre vágyik. A relaxálás akkor jön a legjobbkor, amikor már az ember tényleg offon van, és lehet, hogy ennek köszönheti a szellemi fellendülését. Nem vagyok beauty guru, de imádom azokat az estéket, amikor csak készítek egy forró habos fürdőt, meggyújtok pár gyertyát, beteszem a kedvenc sorozatomat és felkenem az aktuális arcpakolásomat. Akik ilyen estékben még nem vettek részt, azoknak bemutatok egy kis tervet, ami alapján olcsón megúszható az otthoni spa élmény. Tartsatok velem a béke szigetére!

Készíts egy habos fürdőt! Isteni illatú fürdőkészítményeket már nagyon olcsón be lehet szerezni, a kínálat végtelen, én mégis három remek terméket mutatnék be, amik fel tudják dobni az esti lazítást. Még decemberben próbáltam ki a Lush egyik fürdőbombáját, és bár ezek nagy hype-ok mostanában és az ára is eléggé pénztárca függő, egyszer az ember megengedheti magának minden lelkiismeret furdalás nélkül. Körülbelül kicsivel több, mint ezer forint egy darab, ami kicsit drága egy alkalomra, de a Lush kínál nekünk olyan terméket is, amit ha a folyó víz alá teszünk, akkor felhabzik és mesés illatot áraszt szerte fürdőszobánkban. Nem tudom mióta használom a flamingó alakú pálcát, de tíz alkalom minimum megvan, és pont ez a jó benne, totál megéri az árát, ami amúgy hasonló a bombához. A Balea habfürdői szinte fillérekbe kerülnek, az ember ezért nem is sajnálja őket használni, és a habok hosszú időre ugyan olyan markánsak lesznek. Mindenki döntse el melyiket használja, aki durván szeret játszani, az vegyítse mindegyiket.

Gyújts meg egy gyertyát! Hatalmas Ikea gyertya fan vagyok, szinte túlságosan is, mert ha egyáltalán nincs már szükségem új készletre, akkor is beszerzek egyet. Ezeknek lágyabb illata van, hiába ég órákig, nincs az a fojtogató érzés. Kipróbáltam a Yankee Candle tartokat, amiket viaszmelegítőben kell felolvasztani, viszont a tapasztalatom mindig az, hogy irtó keveset kell belőle letörni, különben nagyon zavaró és már-már hányingert keltő illatuk van. Ezek között sokkal több a választék és az illatgyertya.hu-n meg is lehet rendelni a következő fürdőzéshez. Tegyél fel egy frissítő arcpakolást! Mikor már a kád készen áll, hogy befogadjon, az utolsó gyertyát is meggyújtottad, akkor válassz egy olyan arcpakolást, ami a bőrtípusodnak megfelelő, ha zsíros, akkor mattító legyen, ha száraz, akkor hidratáló, ha pedig igénybe vett, akkor enyhén radírozó. Nekem a Lush Don't look at me maszkja a Szent Grál, mert őrölt rizsszemeivel helyettesíti az arcradírt, és olyan természetes állaga és illata van, hogy az csak jót tehet a bőrnek (mivel természetes anyagokból is készült). Az Avon iszapos pakolása is jót tett nekem, mert az enyhén zsíros bőrömet tökéletesen mattította, annak ellenére, hogy nem tart sokáig. Persze nem is tud, hiszen ez sem egy csodaszer, de mégis a luxus érzetét megadja a Planet Spa termékek egyike.

Indítsd el a kedvenc sorozatodat! Mostanában a The 100 a nagy sláger nálam, de a Pretty Little Liars-nél jobb sorozatot még sosem láttam. Ha könnyen megérted az angol beszédet, akkor választhatsz feliratos sorozatot, mert míg relaxálsz nem fogsz tudni eléggé a feliratra koncentrálni, viszont ha könnyen érted a másik nyelvet, akkor nem is feltétlen fontos az olvasás. Ha nagyon jó magyar szinkronos sorozatot keresel, akkor a Jóbarátok a neked való, mert szerintem minden szereplő hangja zseniális, a poénok is teljesen érthetőek, és a sztori fantasztikus. Húsz perc élvezet.

Hozd rendbe az elhanyagolt hajvégeid! Természetesen nem részletezem a tusfürdőzést és a hajmosást, mert valahogy ez egyértelmű számomra, viszont egy remek hajpakolás feldobja az esti rutint. Az Avon Naturals gyümölcsös hajpakolásai nemcsak isteni illatúak, de nagyon szépen rendbe is hozzák a hajkoronád. Úgy lenne a tuti, ha zuhanysapka alatt hagynád húsz percre, de ha neked jobb, akkor csak csavard a fejed tetejére és dőlj hátra egy picit.

Kényeztető arckrém mindenkinek! Ha már mindenhol tiszta és végtelenül lazult vagy, akkor ne feledkezz meg az arcod ápolásáról sem, ugyanis aranyszabály, hogy ha radírt használsz rajta, akkor nyugtasd meg, és revitalizáld a bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel. Nekem a vizesebb állagúak válnak be nappal smink alatt, éjszaka viszont a testesebb, nehezebb krémeké a főszerep.

Olvass egy izgalmas könyvet! Én nem szeretek este olvasni, mert félek, hogy elalszom közben, viszont egy kényelmes fotelben egy puha pléd alatt szinte must have élmény. Ilyenkor mindig valami könnyen olvasható szöveget választok, jelenleg Zoella Girl Online könyvét, mert visszarepít kicsit a tizenéves időszakomba, és nagyon szuper menekülő a mindennapi gondok elől, akár csak ennyire is.

Most már jöhet egy szépítő alvás, hallgass egy kis meditáló zenét, holnap pedig kelj kipihenten és vidáman! Jó fürdőzést mindenkinek!

bottom of page