top of page

Őszi speciális esték, amiket ki kell próbálnod



Ha ősz, akkor mindenkinek az a kép ugrik be, amikor vastag pulcsiban begubózva nézi az aktuális sorozatát, gőzölög mellette valami finom gyümölcsös tea, kint pedig zuhog az eső. Az első hónap persze inkább hasonlít az augusztusi hőséghez, viszont amint kezd átfordulni az időjárás, rögtön inspirál minket a sok színes falevél a járdán, a méretes tócsák korán reggel, illetve a kabátokban és bokacsizmákban outfit fotózós lányok.


Iszonyatosan szeretem az őszt, és szerintem azért, mert ennek az évszaknak van a leghanguatosabb vibeja. A tél valahogy karácsonyig oké, akkor amúgy is elkap mindig az ünnep szelleme, de a január február szerintem a legdepisebb két hónap. Ősszel viszont nagyon sok lehetőségünk van még a városban mászkálgatni, és remek alkalom a különleges estéket beidőzíteni. Megosztok öt olyan téma ötletet, amikkel bármelyik szürke hétköznapot fel lehet dobni, és amivel a barátok is biztosan ki tudnak egyezni.


Boston tea party


Ha nem is Boston, sokkal inkább Budapest. Rengeteg szuper hely van, ahova be lehet ülni egy teára, és bár elég furának hathat, hogy miért akarna valaki meginni egy csészével ebből a teljesen hétköznapi italból, néhány teázóban egészen különleges keverékeket lehet kóstolni. Eszembe jutnak azok a délutánok még a gimiből, amikor a barátnőkkel beültünk a Zöld Teknősbe, és a legfinomabb teákat ittuk míg azon gondolkodtunk, hogy vajon Kozsónak vannak-e a gidái.


Pro tipp azoknak, akik kedvet kaptak a teázáshoz, nem kell feltétlen beülni valahova ha ettől picit ódzkodtok, mert egy termosszal fel tudtok vinni a Normafára is, és ott valamelyik kis padon rögtönözhettek is. Egyik februári napon csináltam ezt, és fantasztikus hangulata volt.


Cukorsokk party


Édességet nem csak ősszel jó enni, de ilyenkor kifejezetten jobban esik, mint a negyven fokban. Szintén a barátnőimmel jártunk mindig a Sugar Shopba tejberízset vagy marcipános tortát enni, aztán pedig végig is sétáltunk a falevelekkel tarkított Andrássyn. Annak az útnak amúgy is van egy nagyon jó hangulata ősszel, ezért minden egyes évben hatalmas bakancslistás pont. Visszakanyarodva a cukorsokkra, egy napon igazán leszarhatjátok a diétát, és kipróbálhatjátok a színes macaronokat, amiket akár magatokkal is vihettek.


Pro tipp azoknak, akik nem szeretnének jobban a zsebükbe nyúlni, süthettek otthon is valami különlegesebb pitét vagy sütit, és elvihetitek magatokkal mondjuk a Margit szigetre. Talán még szebb is az őszi fényben az a sok fa, és remek helyszín lehet egy órákig tartó csacsogáshoz.


Mindenkiből elegem van party


Ősszel talán stresszesebbnek érezhetjük magunkat, mert ez pont az a köztes időszak, amikor a munkába vagy suliba vissza kéne mennünk, ugyanakkor nyakunkon a karácsony és hajtanunk kell. Nem csoda, ha az emberek az agyunkra mennek, mikor ennyit vagyunk összezárva velük, és sokszor eshetünk úgy haza, hogy a tökünk tele van mindenkivel. Ilyenkor kell egy Mindenkiből elegem van party, ami kb annyit tesz, hogy otthon gyújtunk egy kellemes gyertyát, kikapcsoljuk a telefonunkat és nézünk valami isssszonyat trash filmet. Míg olyan poénokkal kötjük le magunkat, amik szürreálisan fájóak, nem gondolunk a kollégákra és a hülye főnökre, a telefon pedig szerencsére nem értesít minket még egy emailről.


Pro tipp azoknak, akik még jobban szeretnék ezt a partyt tolni, nos nekik ajánlok egy üveg rozét megosztásra a barátnőkkel. Akikkel persze ki lehet beszélni a sok idiótát.


Sütőtök sütő verseny party


Van aki gyűlöli a sütőtök ízét, van aki viszont rá van függve ilyenkor. Utóbbi lennék én, aki minden nap képes lenne ezt enni, ha lehetne. Bármelyik csoportba is tartozzatok, egy sütős nap a barátokkal mindennél jobb, hiszen a sok dolgos kéz isteni ízeket képes kreálni. Azért a sütőtököt említettem (mert amúgy süthettek bármi mást), mert valahogy az ősznek ez az egyik legjelentősebb szimbóluma, és a belőle készült pite pici szerecsendióval olyan illatot áraszt, amit szavakkal is nehéz kifejezni. Almás vagy más pite is jöhet, a lényeg a közös sütés és evés.


Pro tipp azoknak, akik süti májszterek, rendezhettek vacsora csatát is, amikor minden nap máshoz mentek enni, és utána adhattok valami érdekes díjat annak, akik a legjobb szakács volt. Még sosem csináltam ilyet, de nagyon benne vagyok!



Hányszor mondta party


Bár az ivós játékok nem kifejezetten csak az ősz találmányai, viszont mivel az idő nem teszi lehetővé a kinti koncerteket és tivornyákat, remek alternatíva lehet a hétvégék feldobására. Nem bíztatok senkit mértéktelen vedelésre, de egy-egy ivós játék nagyon vicces szitukat szülhet. Rakjatok be egy filmet és találjátok ki melyik szó vagy mondat legyen az amikor mindenkinek innia kell, melyik amikor csak egy valakinek. A végén ha már nagyon jó a hangulat, akkor színekhez vagy szereplőkhöz is köthetitek őket.


Pro tipp azoknak, akik nem szeretik az alkoholt, játsszatok alkoholmentes különleges koktélokkal, amik színesek, finomak, és jó az illatuk. Nem fog hiányozni az illumináltság, de biztosan jól esik majd meginni őket.


Remélem kedvet kaptatok egy kis különleges partyzgatáshoz, hiszen az ősz megannyi szuper ötletnek adhat teret, csak tényleg érdemes kihasználni míg tart. Emellett mászkáljunk sokat az avarban, kiránduljunk nagyokat és üljünk be a kis hangulatos kávézókba egy beszélgetésre.


bottom of page