top of page

5 podcast, amit szívesen hallgatok


Nem semmi héten vagyok túl, azt hiszem minden szempontból megerőltető volt számomra. Vannak időszakok amikor minden könnyen megy, bármilyen elém gördülő akadállyal hősiesen megküzdök, olykor pedig a legapróbb gond leszedál napokra. Egyrészt nem esik jól, mert sokkal jobban szeretem a békés állapotokat, másrészt ilyenkor kell bizonyítani és megmutatni mit tanultam, ami nem egyszerű, kvázi mint egy felelés. Szerencsére vége, levontam a következtetéseket és elrendeztem magamban a kérdéseket, illetve azt hiszem jól vizsgáztam, mert még mindig nem érzem szívásnak az életet:D

Mi az első gondolatunk, ha semmi nem jön össze és elönti a szar az agyunkat? Nyilván az, hogy mi mindent megtettünk és az élet még így is kiszúr velünk. Azt sikerült megtanulnom, hogy maga az élet nem egy olyan rendszer, ami ha kettőt lépsz a bábúval akkor beküld a börtönbe vagy fizetned kell ezret a melletted ülőnek, hanem a belső kockád az, ami eldönti a sorsodat. És igen, néha be kell fizetni azt az ezrest és ne adj isten böri is lehet a képben. Úgyhogy szerencsére én nem azok közé tartozom, akik sírnak az első kudarcnál, hanem megbeszélem magammal mi a következő lépés, és ha nem jön össze, akkor majd más biztosan.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne rontsunk a sorsunkon. Ha valaki picit depresszióra hajlamosabb, vagy melankólikusabb az átlagnál, az ne tetézze ezt azzal, hogy erőszakos filmeket néz, tragédiákkal teleszőtt könyveket olvas, és híreket böngészik hobbiként. Fontos, hogy érezzük azt az irányt, amiben jól érezzük magunkat, és amiben kikapcsolhatunk. A legkomolyabban mondom, hogy ha nem tudod magad lenyugtatni, ha mindent és mindenkit rossznak gondolsz és úgy érzed az élet szivat pedig te mindent megteszel, akkor mélyen nézz magadba és adj már egy büdös nagy pofont magadnak. Én szoktam magamnak és jól esik. De hogy ne tűnjek kioktatónak, mutatok pár podcastot, amik nekem rengeteget segítenek ha ki akarom kapcsolni az agyam. Javaslom tölts le pár epizódot ha Iphone-nal rendelkezel, és menj sétálni egy órára.

The Lavendaire Lifestyle

Én azt gondolom, hogy az önfejlesztés nemtelen, így ne riasszon vissza titeket az, ha egy ellenkező nemű személy beszél hozzátok. Ha érdekel egy téma és szeretnéd képezni magad, akkor rajtad áll, hogy a nők empatikussága, vagy a férfiak energikussága áll hozzád közel. Én nagyon szeretem Aileen Xu epizódjait, ez az a csatorna, amit a legtöbbször hallgattam. A hangja annyira nyugtató és kedves, hogy minden gondom azonnal elszáll, ha hallgatom. Rengeteg collab epizódot rögzített, de én mégis azt ajánlom, hogy azokkal kezdd, amiben egyedül beszél, utána jöhet a többi. Egy remek kikapcsolódás séta vagy futás mellé.

Spiritual Queen's Badass Podcast

Emma Mumfordot biztos nem kell bemutatnom azoknak, akik olvasnak egy ideje. Emma egy végtelenül kedves és energikus lány, aki magabiztosságával lehengerli a nézőit. Számomra mind youtubeon, mind podcast formájában a legkellemesebb időtöltés, mert hatalmas tudást képes átadni egyetlen epizódban. Olyan témákat dolgoz fel, amik mindenkit érintenek, mindenkit érdekel rá a válasz, és segít is a megfejtésében. Attól másabb a többieknél, hogy köntörfalazás nélkül a tiszta valóságot közvetíti, mindenféle hókuszpókusz nélkül.

The Vr Happy Hour

Szokatlan lehet megemlítenem a The Vr podcast csatornáját, hiszen a gameplay és tech téma nem túl spirituális cucc, viszont pont azért szeretem nagyon, mert nem az. Általában videót és hanganyagokat is angolul hallgatok, és lefekvésnél nem egyszer vettem észre, hogy túlságosan figyelek a fordításra. Dupla erő megérteni és felfogni egy beszédet, ezért jól jönnek a srácok, ha valami könnyűre vágyom. Nagyon szeretem Pisti gondolkodását, és bár néha vulgáris és kicsit erőszakos, azt hiszem azért annyira önazonos, mert mer ilyen lenni. Amikor nem játékokról hanem társadalmi problémákról beszélnek, akkor abszolút értem és érdekel is, hogy ők miről mit gondolnak. Talán érdemes adni nekik egy esélyt akkor is, ha nem érdekel a gameing.

Think, Believe and Manifest!

Constance Arnoldról bevallom semmit nem tudok. Karácsonykor fedeztem fel a csatornáját mikor böngészgettem a neten új inspirációk után, és hallgatva őt, azonnal megfogott. Kicsit nekem Oprahra hasonlít, eleve mivel tipikus afroamerikai hangja van és a beszédstílusa is olyan, Opraht pedig nagyon szeretem. A vonzás törvénye témát vesézgeti egyedül vagy vendégeivel, és olyan szinten, ahogyan talán én állok jelenleg. Tehát ha még nem nagyon olvastál könyveket és csak most csöppentél bele az egészbe, akkor MÉG nem ajánlanám. Viszont ha minden napod ez teszi ki és örömmel tanulsz mindig valami újat, akkor ez a nő igazi tanító lehet számodra.

The Tony Robbins Podcast

A felsorolásból, mármint ami a vonzás törvénye témát illeti, nem hagyhatok ki egy férfit sem. Tony Robbins korunk egyik legmeghatározóbb szónoka, előadója és tanítója. Ő nem spirituális témában mozog, általában üzlettel és sikerekkel kapcsolatban tart motiváló beszédeket. Minden hazai motivációs előadó tőle inspirálódik, ezért ha nem kifejezetten itthoniaktól szeretnél tanulni, akkor tanulj a mestertől:D Nagyon markáns hangja és beszédstílusa igazi megnyerő férfi energiákkal párosítva a lelkedbe tipor, de ennek az a célja, hogy jobban megértsd mit kell tenned. Tony hatalmas példakép, és szerintem érdemes időt szánni az epizódjaira.

Nos, ezek lennének az én kedvenc podcast csatornáim, remélem sikerült számotokra is megfelelő inspirációval szolgálnom. Ha netán nehezebb napod lenne, vagy egy ideje azt érzed, hogy nincs kedved semmihez, de szakemberhez nem akarsz fordulni, akkor vesd bele magad azokba a csatornákba, akik 0-24-ben itt vannak, és akik arra várnak, hogy segítsenek neked még így ismeretlenül is.

Képek forrása: google.com

Szép napot♥


bottom of page