top of page

NaptĂĄr mustra, avagy mibe Ă©rdemes tervezgetni + AjĂĄndĂ©k tƑlem



Ha hĂ©tfƑ, akkor bejegyzĂ©s, ebben az esetben pedig egy vĂĄrva vĂĄrt bejegyzĂ©s. ElĂĄrulok nektek egy kulissza titkot, de csak mert annyira jĂł, hogy itt vagytok most is. Ezen a platformon nincsenek ĂĄllandĂł tĂ©mĂĄk, vagy tervezett Ă­rĂĄsok, egyedĂŒl a havi kedvenceket Ă©s az Ă©vaszakos bakancslistĂĄkat vezetem tisztessĂ©gesen. Mindig mikor eljön a publikĂĄlĂĄs napja, akkor az Ă©ppen akkori Ă©rzĂ©seim alapjĂĄn osztok meg egy bejegyzĂ©st veletek, azonban most egy rĂ©g kigondolt tĂ©mĂĄt hozok el.


Az emberek kĂ©t csoportra oszthatĂłak, vannak akik mindent percre pontosan megterveznek, Ă©s vannak akik abszolĂșt spontĂĄn Ă©lnek. Én valahogy a kettƑ között szlalomozgatok, mert bĂĄr igyekszem alaposan kitalĂĄlni a napi rutinom, az aznapi kedvem rengeteg pontot ĂĄtĂ­r, vagy egyenesen töröl. Sok mĂłdja van annak, hogy feljegyezzĂŒk a teendƑinket, megjegyezzĂŒk a napi feladatokat, Ă©n mĂ©gis maradnĂ©k az Ă­rĂĄsos formĂĄnĂĄl, tehĂĄt a hatĂĄridƑnaplĂł vezetĂ©sĂ©nĂ©l. PĂĄr Ă©ve kezdƑdött el az a mizĂ©ria, ami engem is elkapott. A piacon rengeteg könyvecske van, ami csak arra vĂĄr, hogy jĂłl teleĂ­rjuk, ezek közĂŒl pedig ötöt mutatok nektek.


The Happiness Planner


A The Happiness Planner-rel mĂ©g akkor talĂĄlkoztam, amikor Zoella emlĂ­tette az egyik videĂłjĂĄban, viszont rengeteg olyan videĂłs birtokolja ezt az elĂ©g impozĂĄns fĂŒzetet, akiket nagyon szeretek Ă©s heti rendszeressĂ©ggel követek. A kĂŒlönlegessĂ©ge abban rejlik, hogy interaktĂ­vabb mivolta lehetƑsĂ©get biztosĂ­t birtokosĂĄnak az önmaga megismerĂ©sĂ©re, kĂ©rdĂ©sek megvĂĄlaszolĂĄsa ĂĄltal közelebb viszi Ƒt az önfejlesztĂ©s vilĂĄgĂĄhoz. Emellett persze rendes naptĂĄr, de ez igazĂĄbĂłl alap. Egy elĂ©g vastag fĂŒzet egyĂ©bkĂ©nt, ami minƑsĂ©gĂ©t tekintve verhetetlen, hiszen minden rĂ©szlete tökĂ©letes. MiĂ©rt vĂĄlasztanĂĄm? - Nos, mert csini, igĂ©nyes Ă©s interaktĂ­v. TalĂĄn ha nem lenne az ĂĄra ennyire magyar ellenes, akkor mĂ©g meg is rendeltem volna, de itthoni viszonylatban meghaladja az ĂĄtlagot, ezĂ©rt pedig kĂ©tszer meggondoljuk megĂ©ri-e. (Meg, Ășgyhogy jövƑre) ITT talĂĄlod a naplĂłt, aminek az ĂĄra ĂĄtlagosan 58 dolcsi.




Janka Arnoczy Days of Happiness


MĂĄsodik helyre Janka tervezƑjĂ©t tettem, mert bĂĄr az elsƑ helyet elfoglalĂł THP-t nagyon szerettem volna megszerezni, mĂ©gis a ,,kistestvĂ©re" mellett döntöttem. Évek Ăłta a DM Life BookjĂĄt hasznĂĄltam, amirƑl kĂ©sƑbb Ă­rok, viszont a kialakĂ­tĂĄsĂĄt nem talĂĄltam tĂșl praktikusnak, Ă­gy idĂ©n lecserĂ©ltem. A Days of Happiness fĂŒzetke nagyon szĂ©p, igĂ©nyes Ă©s minƑsĂ©gi, Ă©s bĂĄr nincs tele felesleges lapokkal, viszonylag vastag. Napi tervezƑnek kivĂĄlĂł, viszont erƑs hiĂĄnyĂ©rzetem van, hiszen talĂĄn elbĂ­rt volna mĂ©g pĂĄr tematikus papĂ­rt. Ha össze kĂ©ne hasonlĂ­tanom a DM könyvĂ©vel, akkor designban veri azt, viszont tartalomban kevĂ©ske szĂĄmomra. ITT talĂĄlod a naplĂłt, aminek az ĂĄra kb 6000 Ft.


DM Lifebook


AmĂ­g Papetri illusztrĂĄlta a hatĂĄridƑnaplĂłt, addig remek volt Ă©s vĂ©gtelenĂŒl szĂ©p. Az idei viszont az összes borĂ­tĂłjĂĄval ocsmĂĄny, fƑleg mert nem nem passzol a kĂŒlsƑ sem a belsƑvel. Ennek ellenĂ©re tartalmilag ezt talĂĄltam a legrĂ©szletesebbnek a benne helyet kapĂł receptes, bevĂĄsĂĄrlĂłs, Ăłrarendes, mĂ©rƑállĂĄsos oldalaival, Ășgyhogy ha van lehetƑsĂ©getek valami szebb borĂ­tĂłval hordozgatni, akkor let's go. A megszerzĂ©se nĂ©mileg nehezebb, hiszen 200 DM pont kell hozzĂĄ, emellett pedig egy jelkĂ©pes 1000 FT-ot is rĂĄ kell ĂĄldozni. Ezzel nem lenne baj, csak nem Ă©ri meg az ĂĄrĂĄt. Mind tudjuk 200 pont mennyit jelent. ITT talĂĄlod a naplĂłt, aminek az ĂĄra 1000 Ft plusz 200 DM pont.




ÉletszövƑ


Itthon szerintem ez a legkomplexebb naplĂłcska. Az az elƑnye, hogy szabvĂĄnyĂĄban pont tökĂ©letes bele minden Aliexpresses kiegĂ©szĂ­tƑ elem, plusz a honlaprĂłl is lehet rendelni hozzĂĄ kellĂ©keket. A kialakĂ­tĂĄsa praktikus Ă©s az illusztrĂĄciĂł is szĂ©p, egyedĂŒl a borĂ­tĂł miatt nem tudtam erre adni a fejem. Valahogy jobban tetszenek a kemĂ©ny elƑlapok, Ă©s talĂĄn minƑsĂ©gibbnek is hat, viszont olyan szempontbĂłl ez nem jöhetne szĂłba, hogy Ă­gy nem könnyƱ a testreszabĂĄsa. Ha a legjobb tervezƑt keresed, akkor Ă©n tudnĂĄm javasolni kiprĂłbĂĄlĂĄsra az ÉletszövƑt, viszont az ĂĄra miatt nem biztos, hogy ez lesz az elsƑ gondolatod. ITT talĂĄlod a naplĂłt, aminek az ĂĄra kb 11000 Ft minden extrĂĄval.


PlanAll


ErrƑl bevallom nem tudok sokat. Instagramon vettem Ă©szre, hogy lehet kapni ezeket a fĂŒzeteket, de valahogy nem Ă©reztem a kĂ©sztetĂ©st, hogy beszerezzek egyet. Rengeteg borĂ­tĂłval kaphatĂł, ami szerintem hatalmas plusz pont, az elosztĂĄsa is praktikus Ă©s szellƑs, a spirĂĄlozĂĄs miatt pedig kĂ©nyelmesen hasznĂĄlhatĂł. Ehhez is lehet kapni matricĂĄkat Ă©s jelölƑket, valamint gumis kialakĂ­tĂĄsa miatt nem nyeklik-nyaklik az ember tĂĄskĂĄjĂĄban. EgyedĂŒl az nem tetszik benne, hogy egytƑl egyig olyan a designja, amit mĂĄr 24 Ă©vesen nem tudnĂ©k elviselni. Vannak jĂł borĂ­tĂłk, de talĂĄn több letisztultsĂĄg jĂłl esne neki. ITT talĂĄlod a naplĂłt, aminek az ĂĄra ismeretlen Ă©s nem is lehet mĂĄr kapni, Ă­gy ez inkĂĄbb Ă©rdekessĂ©gkĂ©nt tekintendƑ



Saját tervezƑ


TudjĂĄtok rĂłlam, hogy alapvetƑen divatillusztrĂĄtor vagyok, Ă©s a napjaimat elĂ©g rendesen kiteszi a rajz. Arra gondoltam, hogy idĂ©n valami izgalmasba vĂĄgom a fejszĂ©m, Ă©s ĂĄtnyargalok a nyomtathatĂł vonalra. KĂŒlföldön mĂĄr többen foglalkoznak az Ășgynevezett ,,printable planner"-rel, most viszont elƑvettem minden tudĂĄsom Ă©s kialakĂ­tottam pĂĄr nyomtathatĂł oldalt. Ezt elsƑsorban az Etsy boltomban tekinthetetitek meg, ahol van lehetƑsĂ©getek egy komplett csomagot vĂĄlasztani. Ám mivel szerettem volna valami kis ajĂĄndĂ©kot ide is becsempĂ©szni, ezĂ©rt összeĂĄllĂ­tottam egy napi tervezƑ pakkot, amit email-en keresztĂŒl szĂĄndĂ©kozok hozzĂĄtok eljuttatni.


A csomagrĂłl


Egy hĂĄrom oldalas napi tervezƑ csomagrĂłl beszĂ©lek, amit annyiszor nyomtattok ki ahĂĄnyszor csak akartok. Ezekkel a mellĂ©kletekkel szeretnĂ©m szebbĂ© Ă©s produktĂ­vabbĂĄ tenni a napotokat, hogy ha rĂĄnĂ©ztek, akkor több kedvetek legyen kikelni az ĂĄgybĂłl Ă©s csinĂĄlni valami kirĂĄly dolgot. Annyi a teendƑtök, hogy Ă­rtok egy emailt a fannydebreczeni.illustrations@gmail.com-ra, amibe szövegnek Ă­rj magadrĂłl pĂĄr sort. Ez nem feltĂ©tele a file megkapĂĄsĂĄnak, de ƑszintĂ©n kivĂĄncsi vagyok rĂĄtok. BĂĄtran ĂĄrasszatok el infĂłkkal rĂłlatok. AzĂ©rt emailen keresztĂŒl törtĂ©nik ez, mert ott normĂĄlis felbontĂĄsban tudom tovĂĄbbadni eredeti minƑsĂ©gĂ©ben.


TehĂĄt a fontos az, hogy többször nyomtathatĂł, teljesen ingyenes mert AJÁNDÉK, illetve lehetƑsĂ©get biztosĂ­t arra, hogy kicsit jobban megismerjĂŒk egymĂĄst.

Az illusztrĂĄciĂłkat sokszorosĂ­tani vagy egyĂ©ni cĂ©lokra (eladĂĄs) felhasznĂĄlni nem szabad, Ă©s ezt csak azĂ©rt emlĂ­tem meg, mert lĂĄttam pĂ©ldĂĄt erre is, Ășgyhogy jobb a bĂ©kessĂ©g.


RemĂ©lem tetszett ez a röpke bejegyzĂ©s szĂĄmotokra, ha felkeltettem az Ă©rdeklƑdĂ©seteket a naplĂłk irĂĄnt, akkor keressetek rĂĄ a honlapokra Ă©s vĂĄlasszĂĄtok ki a szĂĄmotokra ideĂĄlisat ha mĂ©g nem tettĂ©tek eddig!

SzĂ©p napot♄


bottom of page