top of page

2018-as előrejelzés és túlélési kisokos kétségbeesetteknek


Azon gondolkozom, hogy közhelyekkel kezdjek vagy se, mert valamilyen bevezető csak kellene. Minden esetre azt hiszem neked is van olyan ismerősöd, aki már január második napján bosszúsan konstatálja az első pohár elejtésénél, hogy ,,Na, az év is jól kezdődik.". Valahogy azon kívül, hogy nagy elvárásokkal és energiával indulunk az évnek nem is tart ki másnapig, mert az amúgy mindennapos balesetek is katasztrófává vannak nagyítva. A környezetemben sem indult fényesen a hónap, elesés, baleset, betegség és egyéb szerencsétlenségek ütötték fel a fejüket, ezt persze az érintettek drámaian fogják fel, de óvatosan ezekkel. Talán nem gondolsz bele, de ezeknek a mondatoknak hatalmas súlya van, és nem kéne ezek miatt végigszenvedni tizenkét hónapot, főleg mert bármikor megtörténhetnek. Sors. Akkor mégis mit várhatunk ettől a hangzatos esztendőtől? Mire számítsunk idén? Mire készüljünk fel?

2018 számmisztikailag kettes év

Aki jártas a számmisztikában az bizonyára tudja, hogy a számokat összeadva mindig egy számjegyre jutunk, ebben az esetben pedig 2+0+1+8 az 11 azaz 2. Tavaly ugye egyes évünk volt, ami az újrakezdés, a veszteség megélése és feltámadás, az új lehetőségek, barátok és környezet, valamint az új irányok, életstílus éve volt. Elvesztettünk kapcsolatokat, majd találtunk újakat. Felmondtunk, majd új helyen kezdtünk. Otthagytunk olyan már nem szükséges tényezőket, amelyeket felváltott az új és kihívásokkal tarkított élet. Ha az egyes év a magvetés időszaka, akkor a kettes vajon mit jelent? A kettes bolygója a Hold, a Rák pedig a csillagjegye. Valamennyire ilyenkorra már át kellett menned egy kisebb változáson, amit belül érezhetsz. Még akiknek a legjobban megy a soruk is érezhették, hogy valami tavaly megváltozott. Éppen ezért 2018-ban megtaláltad újra önmagad, és már tisztábban látod a saját helyzeted. Idén a lelked és a harmónia körül forog minden. Tavaly alapoztunk, idén pedig gyakorlunk. Az elfogadás, segítségnyújtás és nyugalom nagyon fontos. Nem történik semmi kiemelkedő dolog, nem leszel híres és nem fog rádköszönni életed szerelme, viszont fontos, ha nem a legfontosabb feladatod az, hogy megtaláld önmagad. Magaddal kell foglalkoznod, mert helyetted senki nem fogja kitalálni mihez akarsz kezdeni. Lesz egy éved gyakorolni az önismeretet, a toleranciát és a törődést, mert a további években baromira szükséged lesz rá.

2018 a kutya éve

A kutya éve 2018 február 16-án kezdődik, és egészen 2019 február 4-ig élvezhetjük pozitív és negatív hatásait. Ebben az évben akár minden vágyunk valóra válhat, de tudnod kell, hogy ezért keményen meg is kell dolgoznod. Szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma, te pedig szenvedni fogsz. Na jó nem, de tény, hogy nem adják ingyen a sikert. A fontos az lenne, hogy megtaláld a számodra legideálisabb környezetet, munkát, embereket, mert egy remek közegben és inspiráló feladatok mellett könnyebben lesz produktívabb és motiváltabb bárki. Nem hinném, hogy minden munkát el kéne vállalni, de ha van egy valami amit szenvedéllyel és erővel tudsz és akarsz is végezni, akkor tarts ki mellette akkor is, ha nagyon őrült ötlet és senki nem hisz benned. Ez az időszak remek a küzdésre, a menetelésre, és a kitartás gyakorlására. Hidd el, nem hiába kelsz fel reggel hatkor, minden munka megtérül idén. Ha tavaly már megtaláltad önmagad és az alapokat elsajátítottad az élet iskolájában, akkor sikert hoz számodra 2018, hiszen a tanultakat kamatoznod kell minden helyzetben. Ennyit tutira igérhetek.

Fontos feladatok 2018-ban

Ez teljesen szubjektív része a bejegyzésnek, mégis talán tudok némiképp segíteni abban, hogy mit érdemes észben tartani idén, és mi az, amit végre el kell engednünk. Az első és legfontosabb dolog az önismeret. Múlt évben a sors dobált ide-oda, voltál fent és lent, de azt még te sem mondhatod, hogy nem tanultál semmit. Bizony megszenvedtél a jelenlegi tudásodért, de gratulálok, túlélted ezt is! Idén figyelj oda, hogy az az élet amit előteremtettél magadnak, legyen lehetősége kibontakozni és szárnyalni. Türelmetlenek vagyunk és kollektívan elmondható, hogy azonnal akarjuk a változást, de Róma sem egy nap alatt épült fel. Mi lenne, ha kicsit lelassítanál és nem akarnál mindent azonnal? Karriert, pénzt, párkapcsolatot, barátokat? Magadat mikor fogod akarni? Jó hírem van, magaddal kell kezdened valamit, és tudom, hogy érzed hogyan.

A második a kitartás. Lesznek napok, amikor nagyon nehezen kelsz fel, nem lesz kedved semmihez. Talán nem is látod, hogy megéri-e a sok munka azért az egy aprócska célért, de ha minden nap csak egy apró lépéssel kerülsz közelebb az áhított képhez, már megérte. Azt javaslom hallgass olyan hanganyagokat, amik pozitívan hatnak rád, erőt adnak és segítenek. Felejtsd el a híreket, az origót, az indexet. Mit számít? Figyelj befelé és merítkezz. Mellelseg ha így kezded a napod, egy kellemes videóval, máris könnyebben pattansz ki. Szükség lesz a kitartásodra, mérhetetlen szükség lesz magadra.

A harmadik feladatod a belső hangod követése. Ha kevesebbet foglalkozol mások elvárásaival és csak az intuíciód irányít, akkor egy nap észreveszed mennyivel könnyebb az életed. Nehéz kizárni a környezetünket, de abszolút megéri, főleg mert ez még mindig a TE életed. Talán te is érzed mennyire kusza éved volt és full fáradt vagy, viszont ez olyan kimerültség ami elvezet a célhoz. Most kell megnyomni és most kell beleadni mindent.

Kulcsszavak 2018-ra, amit észben kell tartanod

Kitartás: Amikor már annyi ideje tartasz ki valami miatt, akkor felmerülhet a feladás gondolata, de nem hiába vagy itt, és vagy ebben a helyzetben. Menj tovább és bízz a saját képességeidben, mert ha te nem, akkor más nem fogja helyetted lehozni a csillagokat.

Türelem: Másoknak könnyen megy, mások csettintésre elérnek mindent, másoknak jobb. Ismerős mondatok? Azonban semmi nem jobb annál, mint amikor egy hosszú utazás után megérkezel, és élvezed az adott pillanat nyújtotta örömöket. Ne másokkal, csak magaddal.

Önismeret: Mutatkozz be magadnak, és ígérd meg, hogy gondját viseled a belsődben élő kisgyereknek. Ő lesz a kis iránytűd, te pedig vigyázol majd rá. Muszáj összedolgoznotok, mert idén szükséged lesz a belső megérzésekre.

Remény: Sokak számára a remény negatív jelentéssel bíró szó. Szerintem mérhetetlen fontos, hogy valamiben bízzunk, és valamit minden észszerűség nélkül kövessünk. Nem kell mindent logikával magyarázni, elég ha érezzük.

Nos, ez lenne az én kis 2018-as guide-om, ami remélhetőleg megkönnyíti a nehezebb napokat. Talán nem indult fényesen az idei év, de ennyi erővel minden balesetre ráhúzhatunk valamit, ahogyan szoktunk is. Chilleljünk le, hagyjuk folyni az eseményeket, küzdjünk és reméljünk. Én azt kívánom 2018-ra, hogy legyen kemény és embert próbáló, de a végén mindenki nyerje el a hőn áhított dicsőségét.

Szép estét♥


bottom of page