top of page

A kedvenc Oscar ruháim

Hétfő hajnalban elstartol a 89. Oscar gála, és idén is izgulhatunk egy magyar filmért, Deák Kristóf Mindenki című alkotásáért. Nem is maga a rendezvény, sokkal inkább az előtte lévő vörös szőnyeges bevonulás érdekel engem, azt hiszem ezzel nem is lennék egyedül. Valahol hallottam, hogy egy csomó sztár ilyenkor csak belibben a szebbnél szebb kreációkban, majd a gálát már meg sem várva, siet is az after partyra. Tehát mondhatjuk, hogy az Oscar olyan, mint egy nagy villogás, egy ki nem mondott verseny, ahol azonnal kiderül kinek mennyire jó a tervezője és stylistja.

Én örülök neki, hogy a vörös szőnyegnek ekkora kultusza van, hiszen ilyenkor a nők megvitathatják ismerőseikkel, hogy a megjelent sztárok mit vettek fel, nem tetszésüket fejezhetik ki a látott ruhák iránt. A suliban mi is csináltunk ilyet, azóta pedig mindig várom ezeket az eseményeket. Divatillusztrátorként idén először vetemedek arra, hogy jó korán felkeljek és lerajzoljam a számomra legjobban tetszett három ruhadarabot, így a gálát nem várom meg, alszom egy jót, és neki is esem. Na de miről is szól a mai bejegyzésem? Bemutatok nektek tíz olyan kreációt, ami nekem a legjobban tetszett az előző évekből, természetesen a teljesség igénye nélkül. Kalandra fel!

Lupita Nyong’o Prada ruhája 2014-ben

Ez a ruha első látásra szerelem volt anno, és talán azon az estén a legszebb nő volt mindenki között. Imádom, ha egy afroamerikai nő fekete bőréhez valami nagyon pasztelles, halvány ruhát párosítanak, mert így pont előnyösen jön ki az az izgalmas kontraszt, ami mellett nem mehet el az ember. A ruha szabása semmi extra, a nagyszerűsége nem is ebben van, hanem abban az ártatlan és kedves összképben, amit Lupita kiválóan visel. Mellesleg szerintem a sok fényűző vagy éppen iszonyú szűk ruha mellé kellemes a szemnek egy ilyen csoda.

Saoirse Ronan Calvin Klein kreációja 2016-ban

Azoknak a ruháknak, amelyek flitteres anyagból készültek, vagy legalább is ennyire csillognak hatalmas kultusza volt tavaly, sőt tavaly előtt is, a H&M-ben is party cuccként árulták, és ezt a hullámot a H&M Balmain kollekciója is meglovagolta. Nem csoda, ha a gálán feltűnt pár flitteres darab, nekem pedig ez a Calvin Klein estélyi rabolta el a szívem. Nem tudom ki Saoirse Ronan, és most biztosan be tudnátok szúrni egy ,,Let me google it for you" linket, de valahogy nem is izgat, és talán a ruha önmagában is tetszene a csajszi nélkül is. Ez a szín a világos bőr/világos haj kombojú lányoknál roppant előnyös, sőt, vörös hajjal még királyabb lenne. (Szóval ha nem ő viselné, akkor is tetszene.)

Emma Stone Elie Saab estélyiben 2015-ben

Nagyon elfogult vagyok az Elie Saab ruhákkal szemben, de ha valamire büszke vagyok, akkor az ez, hiszen meseszép az összes. Idén a La La Land miatt izgulhatunk, rengeteg jelölést kapott, és ha lehet hinni a szóbeszédben, akkor Emma Stone idén nagyon esélyes arra, hogy megkapja a legjobb színésznőnek járó díjat. Emma bőre nagyon világos, ezért vigyázni kell, hogy ne válasszanak olyan ruhát hozzá, ami még sápítja, ám ez a picit lime zöld/halvány olivás ruha annyira el volt találva, hogy még most is összeszorul a szívem:D Egyszerűen fantasztikusan nézett ki a fehér bőrével, vörösbarna hajával és piros ajkaival. Istenem bár több ilyen szépség létezne.

Amy Adams Oscar de la Renta ruhában 2013-ban

Nos, ez a választás néhány oldalon melléfogásként szerepelt, és tény, hogy Amy hasonlóan fakó bőréhez esetleg túl világos ez a halványszürke Oscar de la Renta ruha, de úgy néz ki, mint egy hercegnő. Évről évre egyre nagyobb hóbortja van az ilyen zsúfoltan fodros ruháknak, azonban szerintem 2013-ban telitalálat volt, már csak azért is, mert végtelenül bájos az összhatás, nem tűnik erőltetettnek, nem mesterkélt.

Rachel McAdams August Getty Atelier

kreációja 2016-ban

A kevesebb néha több mondás hallatán régen agyvérzést kaptam, mert szerintem ezt sokan a hanyagság takarására használják, de ennél a ruhánál be kell vallanom, hogy nagyon is jól érvényesül. Ez a ruha isteni. A szín annyira passzol Rachel bőréhez és hajához, hogy kicsit irigykedem is rá, mert bámulatosan nézett ki. Szerencsére a sminket nem spilázták túl, így minden figyelmem erre a csodára irányulhat.

Jennifer Lopez Elie Saab estélyiben szintén 2016-ban

Igen, Jennifer Lopez nagyon jól néz ki még most is, igen Jennifer Lopezt senki nem utasítaná el, és igen, Jennifer Lopez istenien tud felöltözni a gálákon, de valahogy én mégis azt érzem, hogy ő akar lenni a bál királynője. Egy Elie Saab ruhával nem lehet melléfogni, és ezt ő is tudja, éppen ezért mindig olyan darabokban látni, ami túlmutat a csini esti rucin, ő kész művészeti csodákat hord. A ruha passzol a színeihez, végtelenül jól áll neki, de nekem az a bajom Jloval, hogy nem érzem hozzá közelinek a ruháit. Az idei Golden Globe-os választása sem illett a személyiségéhez, és szerintem ez sem, ám önmagában olyan gyönyörű ez az estélyi, hogy a szavakat is nehezen tudom egymás mellé pakolni.

Sandra Bullock Alexander McQueen

ruhában 2014-ben

Jennifer után mindenki csorgatja a nyálát, viszont Sandra Bullock szerintem ugyan olyan gyönyörű, sőt talán azért látom szebbnek, mert mellé még tök normális is. Most viszont álljunk meg egy pillanatra, mert ez az estélyi egyszerűen hibátlan. A redőzés gyönyörűen kiegyenlíti a sellő fazon okozta szűk szabást, a szín pedig végtelenül elegáns és nőies. Sandra színeihez bámulatosan illeszkedik ez a darab, alapvetően tél típusa miatt ez a kék a megfelelő árnyalat. Olyan kellemes a szemnek, nem?

Maria Menounos Maria Lucia Hohan kreációban 2012-ben

Ez a ruha... ez öröm, hogy létezik. Minél tovább nézem, annál szerelmesebb leszek, és kezd megfogalmazódni bennem az az érzés, hogy az ilyen műalkotások miatt éri meg divattervezőnek lenni. Azt hiszem mindent elmondtam:D

Naomi Watts Armani Prive darabja 2016-ból

Szerintem sokan gondolhatjátok, hogy ez a ruha sok, vagy túl színes, túl csillogó, de nekem mindezek mellett még azért is tetszik, nagyon dögös. Imádom azokat a ruhákat, amik azt sugallják, hogy a viselője egy erős, magabiztos nő, és senki nem érhet fel hozzá képest. Bár nem ez volt a legerősebb ruha tavalyról, és a viselőjéhez sem illik maradéktalanul, azért valljuk be, szívesen csillognánk benne egy gálán Hollyoodban. Irtó szexi ez az estélyi, mondjuk Armani, szóval ez nem is volt kérdés.

Margot Robbie Tom Ford ruhája ismét 2016-ból

Tom Ford, end of the story. Tipikusan az a ruha, amit a viselője tesz szexivé, mert ha esetleg Taylor Swift venné fel, akkor valószínűleg felé sem néznék, de Margot annyira szép és menő benne, hogy bele tudtam illeszteni a listámba. Ez a kígyóbőr hatású arany darab nem éppen a megjegyezhető kategóriába tehető, de valamiért ránézek, és összességében azt érzem, hogy egy remek választás volt. Nem mondom azt, hogy korszakalkotó tervezői munka, viszont azt igen, hogy ha egy ilyen ruhában megjelenne Margot bárhol, akkor talán még a reflektorfényt is sikerül magára irányítani, legyen ez Oscar, piac, vagy egy party Floridában.

Én már nagyon várom a mai ruhákat, azt nem ígérem, hogy fönt maradok, mert holnap korán szeretnék tevéknykedni, de biztos vagyok benne, hogy idén sem szenvedünk hiányt a szebbnél szebb darabokból.

(Képek forrása: Google.com)


bottom of page