top of page

Weekend detox- és nem az alkoholra értem

Hát mire is jó a jó öreg hétvége, ha nem arra, hogy aludjunk délig, és fetrengve ne csináljunk semmit egész nap, majd vasárnap este jöjjünk rá, hogy elvertük mind a két napunkat. Nos nem, ha nem akarsz ezen a hétvégén semmit tenni, akkor csapj egy kellemes Detox hétvégét, ahol kicsit teszel az egészségedért, a szépségedért, és a mentális kiegyensúlyozottságodért. Nem kell drága kencékre pazarolnod a pénzed, nem kell felesleges látszat cselekvéseket folytatnod, kitenni instagramra a reggelid és egy cipőt fényképezni, mintha elmennék futni. Ez a hétvége rólad szól, és nem arról, amit mutatni akarsz. Nézz magadba, gondolkodj el az életmódodon, az egészségtelen szokásaidon, és ha nem is tudod tartani a dolgot, ezen a hétvégén légy vendégem egy "Me time weekend" erejéig.

Arcápolás

Manapság már nem kell drága kozmetikai kezelésekre menned ahhoz, hogy csodásan puha és élettel teli arcbőröd legyen. Hatalmas tévhit, hogy a sok kencét megszokja az arcod, és aztán már igényelni fogja a sok mesterséges készítményt. Természetes dolgokkal hamar helyre lehet hozni a fakó és fáradt bőrödet.

1.) Kezdd egy hatalmas pohár vízzel, majd még egyel, majd még egyel. Nagyon fontos a hidratálás, és mi sem alkalmasabb erre, mint a víz. Ha kellő mennyiségű folyadékot fogyasztasz, akkor elfelejtheted a drága arckrémeket, mert napról napra észreveszed mennyire más lettél, mennyire kicsattansz. Ha te is abba a típusba tartozol, mint én, és mindig elfelejtesz enni, akkor vegyél elő egy másfél literes üveget és töltsd meg. Tudd azt, hogy ez a minimum, sőt a két liter lenne az ideális. Ha nem szereted a sima vizet, akkor darabolj bele friss gyümölcsöt, mentalevelet.

2.) Kezdj bele egy nagy renoválásba. Ha van rá időd, akkor készíts egy jó pórustágító gőzölést, csepegtethetsz nyugtató olajokat a vízbe, majd ha már kész vagy, kicsit mélyebben is kitisztíthatod a pórusaidat. Használhatsz bőrradírt, amit nem kell a drogériában vásárolnod, keverj össze egy kis cukrot citromlével, és ess neki az arcodnak óvatosan. Mihelyst ezzel megvagy, tegyél fel egy frissítő arcpakolást, és relaxálj. Pihenj, most ne gondolj a hosszú munkára, ne gondolj az idegestő kollégákra, itt most te vagy a főszereplő. Mosd le a pakolást és alaposan kend be az arcod hidratáló krémmel, mert ez nyugtatja a sérült bőrt a radírozás során. Nem kerül olyan sok időbe, és tud olyan érzést nyújtani, mint egy nagytakarítás.

Egészséges életmód két napra

Természetesen nem csak két napig kellene változatosan és egészségesen enni, de én is olyan vagyok, akinek ezt gyakorolnia kell. Nem tudok egyik napról a másikra kihagyni olyan finomságokat, amiket szeretek, azonban ez a két nap egy jó kis próba lehet arra, hogy megnézzük mi ízlik, vagy mi nem. Próbáljunk ki olyan ételeket, amiket eddig még nem, vagy régen ettünk, nem biztos, hogy a régen utált brokkoli most sem ízlik.

1.) Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, mert ha hétköznap nem éppen ezekhez nyúlnál elsőre, akkor legalább most turbózd fel magad. Nem kell kifejezetten a szokásos gyümölcssaláta, saláta kombót nyomnod, készíts smoothiet, dzsúszt, oatmealt, rakott zöldségeket, párolt zöldségeket, wok-os ételeket. Kombináld a színeket, próbálj ki új dolgokat, engedd magad elvarázsolni a természet ajándékaival.

2.) Ne stresszelj. Ha valaki egészségesen él, jókat eszik, jókat edz, még akkor is megfeledkezhet arról, hogy valójában az elménk nyugalma is nagyon fontos a javító folyamathoz. A legjobb módszer az, ha kicsit egoistán ugyan, de elmondod magadnak a jó tulajdonságaidat, és hogy te milyen jól teljesítettél a héten. Önmagunkkal sokkal kritikusabbak vagyunk, pedig sokszor nem is jogos. Most kicsit a szép szavakkal is kényeztesd magad, lazíts egy zenére, amit most nagyon szeretsz, virulj ki saját magad miatt.

3.) Mozogj valamit. Erről nem sokat szeretnék írni, mert utálok sportolni, de tény, hogy hasznos. Ha mást nem, takarítsd ki a házat, ugyan annyit ér, mint szenvedni a futással, ha edzetlen vagy, és még hasznos is. Viszont ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni, akkor olvass utána alaposan a technikájának, mert ha rosszul kezd el mozogni az ember, akkor több kár is származhat belőle.

Bűntudat nélkül

Hajlamosak vagyunk arra, hogy ha nem csinálunk semmi hasznosat hétvégén, akkor magunkat ostorozzuk. Sokunk egész héten dolgozik, és mindenkinek szüksége van egy olyan napra minimum, amikor a világon semmihez sem nyúl. Ettől még nem áll meg a világ. Nyugodtan fetrengjünk pizsamában egész nap, nézzünk sorozatot, filmezzünk, ne csináljunk semmit. Ez a stresszt merőben csökkenti, nem leszünk olyan túlhajszoltak. Foglalkozzunk magunkkal, gondoljuk át a jövő heti céljainkat stresszmentesen, mi lesz a heti menü, hova megyünk, mit csinálunk. Gondolkodjunk el azon, hogy mennyi minden történt velünk eddig, és legyünk büszkék arra, hogy a lehetőségekhez mérten jól cselekedtünk. Aztán nézzünk meg még egy sorozat részt.

Remélem ez már elég tipp volt egy frissítő Detox hétvégéhez, beiktathatunk egy Pamper Eveninget is, amiről egy bejegyzést lejjebb találtok. Mindenkinek eredményes lazítást és bűntudat nélküli fetrengést kívánok arcmaszkban!

Szép hétvégét!

bottom of page